President Rüütli majaehitus toppab (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
President Rüütli majal on katus küll peal, aga ehituse lõpetamine seisab kõrvalkrundi üle käivate vaidluste tõttu.
President Rüütli majal on katus küll peal, aga ehituse lõpetamine seisab kõrvalkrundi üle käivate vaidluste tõttu. Foto: Mihkel Maripuu

Arendaja, kes sai president Arnold Rüütlilt Maarjamäel asuva elamukrundi ja pidi vastutasuks presidendile maja ehitama, vaidleb linnavalitsusega ehitusprojekti üle.

Arnold Rüütli majaehitussaaga algas 2014. aastal, kui Tallinna linnavalitsus kinkis presidendile elamukrundid Pirita linnaosas Maarjamäel Künnapuu 5 ja Künnapuu 5a. Kinnistute pindala on kokku veidi üle 3000 ruutmeetri. «Kinnistud võõrandatakse otsustuskorras president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees ning eesmärgiga rajada sellele maa-alale eluase ning ruumid arhiivile, raamatukogule ja Rahvusliku Arengu Fondile,» teatas linnavalitsus toona.

Paraku oli «kingitus» jutumärkides, sest vastavalt seadusele pidi president Rüütel maksma 65 protsenti kruntide turuhinnast omandireformi reservfondi. Igal juhul sai Rüütlite perekond maa endale ning tegi kaupa ettevõttega Künnapuu Arendus OÜ, kes pidi saama endale Künnapuu 5a krundi ning vastutasuks ehitama teisele krundile elamu ja arhiivihoone.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles