Viis aastat keset Donbassi rinnet: «Kuskil on kindlasti veel hullem elu!» (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Zaitseve küla Žovenka-nimeline osa. Kohalik elanik oma maja ees, mille ainukesed klaasiga kaetud aknad (maja esiküljel) on köögis, teiste tubade aknad on kõik kaetud kilega (nagu näha paremal) ning nendes tubades valitseb pidev pimedus. 
Zaitseve küla Žovenka-nimeline osa. Kohalik elanik oma maja ees, mille ainukesed klaasiga kaetud aknad (maja esiküljel) on köögis, teiste tubade aknad on kõik kaetud kilega (nagu näha paremal) ning nendes tubades valitseb pidev pimedus. Foto: Jaanus Piirsalu

Zaitseve küla asub juba üle viie aasta Donbassi sõja rindejoonel. Väiksem osa külast on separatistide käes ja suurem osa Ukraina armee kaitse all. Separatistide suure keskuseni Gorlivkani on külast 12–15 kilomeetrit.

Küla koosneb neljast tükist, Postimees käis Žovenka-nimelises osas, mis sõja kolm esimest aastat asus nn hallis tsoonis ehk eikellegimaal separatistide ja Ukraina vägede vahel. Seal ei kehtinud ükski võim. Alles 2016. aastal võtsid Ukraina väed Žovenka ja veel kaks küla osa enda kontrolli alla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles