Kui palju peaks tippklubi loov naftašeik Eestis makse maksma? (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Katari rikkur Nasser Al-Khelaifi (vasakul) panustab palju raha PSG meeskonda, tema vedamisel osteti ka Brasiilia äss Neymar. Kui ta tahaks samasugust projekti arendada Eestis, läheks see uuest aastast senisest miljoneid kallimaks maksma.
Katari rikkur Nasser Al-Khelaifi (vasakul) panustab palju raha PSG meeskonda, tema vedamisel osteti ka Brasiilia äss Neymar. Kui ta tahaks samasugust projekti arendada Eestis, läheks see uuest aastast senisest miljoneid kallimaks maksma. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Eestis on kirgi kütnud riigikogusse lugemisele jõudnud spordiseaduse muutmise seadus, mis ähvardab muuta tipptasemel pallimängumeeskondade ülalpidamise senisest palju kallimaks. Näiteks BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võib halvemal juhul pillid kokku pakkida. Postimees vaatleb arvude keeles, mida seadusemuudatus tähendaks.

Kõige lihtsamalt öeldes toetab seadusemuudatus mitte eriti suure eelarvega klubisid, kes praegu maksavad korralikult kõiki makse. Nad saavad hakata kasutama sportlasetoetust, mis tähendab võimalust maksta vähemalt alampalgasuuruse töölepingu olemasolu korral maksuvabalt kuni kahekordse alampalga suurust (järgmisel aastal 1168 eurot) tasu.

Eelarve peaks suurenema 50 protsendi võrra

Suured kaotajad on aga suure eelarvega klubid, kes on seni maksnud sportlastele tasu (põhiliselt) maksuvaba stipendiumina. Esitame küsimuse, millise rahakoti peab selga võtma näiteks naftašeik või firma Red Bull, kes tahaks pikaajaliselt investeerida mõnda Eesti jalgpalliklubisse eesmärgiga pääseda Meistrite liiga põhiturniirile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles