Venemaa hokiäss: kas me riigi nimeta mängides üldse vajame neid MMe… (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Kahtedel järgmistel olümpiamängudel Venemaa lippu ei näe ja seda erinevate dopinguproblemide tõttu.
Kahtedel järgmistel olümpiamängudel Venemaa lippu ei näe ja seda erinevate dopinguproblemide tõttu. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise antidopinguagentuuri WADA täitevkomitee koosolekul Lausanne’is otsustati nii, nagu eeldada võis: Venemaa eemaldati riigina neljaks aastaks suurvõistlustelt, samas jäeti puhastele sportlastele võimalus osaleda neutraalsete sportlastena.

Stsenaarium on tuttav juba 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängudelt, kus võistlesid «olümpiasportlased Venemaalt» ning mängudele ei lubatud kaugeltki kõiki Venemaa passiga atleete. Nüüd kestab see kõik lihtsalt neli aastat, kui rahvusvaheline spordiarbitraaž CAS ei otsusta teisiti – juhul kui Venemaa üldse kaebab otsuse edasi. Meie idanaabri leerist kostis eile ka hääli, et sel pole mõtet, CAS nagunii ei muuda WADA otsust.

WADA täitevkomitee kinnitas organisatsiooni kontrollkomitee CRC paari nädala eest tehtud ettepaneku. Venemaal polnud pärast seda peamine kõneaine mitte karistuse fakt ise, vaid mida see täpsemalt kaasa toob. Kas järgmisel aastal ikka saab Peterburis jalgpalli EM-mänge korraldada ja nii edasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles