Galerii Rohelised ja sotsid korraldasid Tallinna linnavolikogu istungi eel protesti

Copy

Eestimaa Roheliste ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkondade liikmed korraldasid täna linnavolikogu istungi eel volikogu ees meeleavalduse, mille eesmärgiks oli nõuda lisaraha eraldamist Tallinna ühistranspordile.

Eestimaa Rohelised tegid hiljuti ettepaneku järgmise aasta linnaeelarve erinevate üleliigsete kulutuste kärpimiseks, et suunata vabanev raha Tallinna ühistranspordile.

«Vähendades linna avalike suhete kulutusi, kärpides näiliselt suletud Tallinna Televisioonile eraldatud miljoneid ning jättes tegemata teisi ebavajalikke kulutusi, oleks võimalik ühistranspordile eraldada vähemalt viis protsenti enam vahendeid kui linnavalitsus seda järgmisel aastal teha kavatseb,» ütles roheliste juhatuse liige Joonas Laks.

Sel esmaspäeval toimunud linnavolikogu rahanduskomisjoni koosolekul ei leidnud muudatusettepanekud toetust.

«Täna menetleb volikogu linnaeelarvet ning rohelised ja sotsiaaldemokraadid loodavad, et linnavolikogu enamus toetab ühistranspordi täiendavat rahastamist. On teada, et näiteks juhtide madalate palkade tõttu ei ole linnal võimalik uusi busse kasutusele võtta. Täiendavaid vahendeid saaks kindlasti kasutada juhtide palkade tõstmiseks, aga ka muudeks vajadusteks,» ütles linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Raimond Kaljulaid.

«2020. aasta Tallinna eelarve teiseks lugemiseks esitati kokku 81 muudatusettepanekut, millest otsustati täielikult või osaliselt toetada 11 muudatusettepanekut. Toetatud ettepanekutest kaks olid esitatud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni poolt,» kommenteeris Tallinna linnavolikogu avalike suhete nõunik Jukko Nooni. 

Ühtlasi nõuavad sotsiaaldemokraadid ja rohelised linna ühistranspordi valdkonna juhtimise muutmist professionaalsemaks. Hetkel on Tallinna Ühistranspordi ASi nõukogu moodustatud valdavalt vaid Keskerakonna poliitikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles