Annika lugu: elu on habras, kuid see inspireerib rasketel hetkedel tõelisi väärtusi mõistma

Huawei
Copy
Foto: Erakogu

Vabadus, võimalus mõelda ja armastada, tunda elu erinevaid tahke – need on asjad, millest leiab enim motivatsiooni Huawei projekti “Kõige võimsam lugu oled sina ise” kangelane, modell Annika Jõemägi. Noore neiuna on ta seljatanud raske haiguse ja saanud suureks inspiratsiooniks paljudele eakaaslastele.

Annika elumuutev lugu algab 2017. aasta alguses tema 19. sünnipäeval, kui neiu jäi väga haigeks. Haiglas avastati tal kahepoolne bakteriaalne kopsupõletik ning pärast mitmeid uuringuid ja biopsiaid diagnoositi väga agressiivne lümfoom ehk lümfivähk. Kiiresti alustati viis kuud kestva keemiaraviga, mille lõppedes sai vähk aga uuesti jõudu ja kompuuteruuring näitas uusi haiguskoldeid.

Noore neiuna pidi Annika läbima uue keemiaravi ja enda vereloome tüvirakkude siirdamise, mis hävitas tema vereloome, kuid andis suurema tõenäosuse vabaneda viimastestki vähirakkudest. See raske ravi ei andnud aga paraku soovitud tulemust ning haigus oli veelgi tugevamini võimust võtnud. Annika teekond jätkus uute ravimite ja doonori vereloome tüvirakkude siirdamisega. Praegu on viimasest ravist möödas 1 aasta ja 6 kuud ning märke vähist ei ole.

“Need poolteist aastat nõudsid minult väga palju vaimset ja füüsilist tugevust, et mitte alla anda ka kõige raskematel aegadel ja tagasilangustel.  See aeg kasvatas minus kannatlikkust ja hetkes olemist. Kuid kõige enam mu vaadet elule, kui habras see tegelikult on ning teadmist, et keegi ei ole raskuste eest kaitstud,” sõnas Annika.

Vähk õpetas talle, kui oluline on enda tervise eest hoolitseda ning pani mõistma teisi väärtusi elus. “Kõige olulisem siin maailmas on perekond ja lähedaste inimeste armastus. Kui su ümber ja enda sees on nii tugev jõud, nagu seda on armastus, siis ongi tegelikult kõik hästi ja sul on jõudu tulla kõigest välja.”

Annika sõnul on meie kehad täiesti imelised – neil on uskumatu isetervenemise mehhanism ning meie saame seda austada ja toetada. Igapäevased valikud, nagu toitumine, värskes õhus viibimine ja mis kõige tähtsam, terve vaim aitavad palju kaasa.

Saatusekaaslastele ja teistele elu raskeid keerdkäike kogevatele inimestele tahab Annika südamele panna, et nii hirmus ja valus kui see teekond ka pole, on see üks suuremaid õppetunde ja kõik on mööduv. Kõige tähtsam sel teel on kallite inimeste toetus. “Ei ole õiget, valet ega universaalset valemit probleemiga toime tulla, kuid minu jaoks olid nendeks tugipunktideks lähedased, kodu, jalutamine, puhkamine ja teised samas olukorras olevad noored,” sõnas Annika.

Igapäevane rõõm peab neiu hinnangul tulema enda seest, vahel on seda rohkem ja vahel vähem. Annika rõõm tuleb tänulikkusest, et on paranenud, inimestest tema ümber ja sellest, et tal on uuesti jõudu. “Kõik on võimalik, tuleb anda endale aega ja ise sellesse uskuda,” sõnab meie kangelane lõpetuseks.

Annika teekonda saab jälgida tema Instagramis.

Foto: Erakogu

Jaga ka sina enda lugu

Huawei üleskutse “Kõige võimsam lugu oled sina ise” julgustab inimesi jagama enda inspireerivat lugu. Olgu see mõne raskuse ületamine, julge otsus elus või suur saavutus – alati on keegi, keda sinu kogemus julgustab järgmist sammu tegema. Eesmärk on innustada inimesi enda unistustest mitte loobuma, isegi kui seistakse silmitsi psühholoogiliste, füüsiliste või sotsiaalsete väljakutsetega.

Enda inspireeriva loo saab esitada projekti veebilehele kuni 15. jaanuarini.  Lugu jagavad inimesed saavad kutse motiveerivale veebiseminarile, milles esineb Michal Woroch – ratastoolis avastaja ja reisija, kes räägib eesmärkide saavutamisest hoolimata raskustest.

Copy
Tagasi üles