Päästeamet on tormi tõttu saanud üle 500 väljakutse (12)

Copy
Torm Tõstamaa vallas Munalaiu sadamas.
Torm Tõstamaa vallas Munalaiu sadamas. Foto: Toomas Mitt

Häirekeskus on kella 22 seisuga saanud ligi 500 tormiga  seotud teate, enamik neist sõiduteele kukkunud puude kohta. Tormi tõttu on viga saanud kaks last. Mitmekordistunud kõnede arvu tõttu palub häirekeskus helistada numbrile 112 vaid juhul, kui kellegi elu on ohus.

Tormist tingituna on hädaabinumbrile 112 saabuvate kõnede hulk mitmekordistunud ja vastamiseks kulub tavapärasest rohkem aega. «Palume inimeste mõistvat suhtumist, sest kuigi tööle on erakorraliselt kutsutud rohkem töötajaid, peaksid häirekeskuseni jõudma ennekõike kriitilise tähtsusega teated,» teatas häirekeskus.

Selleks palub häirekeskus teele langenud puudest ajutiselt teavitada numbrile 1510 ja eelistada numbrile 112 helistamist juhul, kui ohus on kellegi elu.

Kell 16.47 sai Häirekeskus teate, et Padise rahvamaja juures on murdunud puu alla jäänud kaks last. Sündmusele reageeris kiirabi, kes toimetas lapsed haiglasse kontrolli.

Elektrilevi andmetel on kella 20 seisuga elektrita ligi 40 000 majapidamist.

Elektrilevi andmetel on kella 22 seisuga elektrita üle 36 200 majapidamise. Uute rikete lisandumine on viimastel tundidel märgatavalt aeglustunud, samal ajal on paljudes majapidamistes elektrivarustus ka taastatud. Tormituules sai kahjustada ka Järvakandi päästekomando garaaži katus, mis kolmandiku ulatuses lahti rebenes. Hetkel on elektrita ka Koeru ja Mõniste päästekomandode hooned.

Päästeameti kõikides regioonides on kokku kutsutud staabid olukorra jälgimiseks ning päästesündmuste lahendamiseks.

Tsüklon eemaldub Venemaale ning madalate pilvede satelliidipildilt on näha ka pilvkatte hõrenemist. Tuul nõrgeneb ning pöördub loodesse. Tugevam tuul püsib pea hommikuni veel Soome lahel ja Ida-Eestis. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles