Jaapani kontorirott naljalt selget päeva ei näe

Rait Piir
, reporter
Copy
Jalutades õhul läbi mõne suurlinna neoontuledest ja paberlaternast valgustatud meelelahutuspiirkonna, võib sagedasti silmata seina najal oksendavat või tukkuvat kontoritöötajat.
Jalutades õhul läbi mõne suurlinna neoontuledest ja paberlaternast valgustatud meelelahutuspiirkonna, võib sagedasti silmata seina najal oksendavat või tukkuvat kontoritöötajat. Foto: Foto: Flickr/Snowtown

Jaapanis võrdub valgekraena töötamine rohke alkoholiga. Koos käraka võtmist on kasutatud sellel maal sõprus- ja ärisidemete loomiseks sajandeid. Alkoholismi kui sellist aga riigis lihtsalt eiratakse, seda pole jaapanlaste jaoks olemas.

Jalutades õhul läbi mõne suurlinna neoontuledest ja paberlaternast valgustatud meelelahutuspiirkonna, võib sagedasti silmata mõnd seina najal oksendavat või tukkuvat ülikonnas kontoritöötajat. Karaokeklubidest ja kõrtsidest võib neid sageli näha väljumas grupikaupa, lärmakalt ja üksteist püsti hoides. Teinekord võib nii viimastel rongidel kui ka õhtustes jaamades märgata mehi ja naisi, kelle riietel on okseplekid. Neid kutsutakse naljatamisi jaamapitsadeks. Mõnikord veedavad nad öö jaama põrandal, tekiks vaid pintsak, sest viimane rong on läinud.

Ei, need ei ole paadialused, nagu võib näha Eesti pargipi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles