Kooli selja taga eksami valimine tooks lisasegadust

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal Eesti.ee.
Riigiportaal Eesti.ee. Foto: www.eesti.ee

Haridusministeeriumi teatel on arutatud võimalust, et õpilased saaksid riigieksamitele registreeruda õpetajatest-koolist sõltumatult - näiteks internetis -, kuid on leitud, et see tekitab uusi probleeme.


«Arutatud on võimalust, mille kohaselt õpilased võiksid ennast riigieksamile kirja panna otse eksamikeskuses, minnes oma koolist mööda,» rääkis Postimees.ee'le haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva.

Tema sõnul on aga mõned nüansid, mis muudavad riigieksamite süsteemi kui mitte võimatuks, siis keeruliseks.

«Lõputunnistuse väljastab õpilasele kool, seega peab kool teadma, kas õpilane valis sellised eksamid, mille sooritamise järel võib lõputunnistuse välja anda.»

Riigieksamite korraldamisel on Ladva sõnul suur osa koolil ning kool peab teadma, kui suur hulk inimesi ühes või teises aines riigieksami sooritab.

«Ainult eksamikeskuse kaudu registreerudes muutuks eksamite korralduslik pool väga keeruliseks ning on suur võimalus segaduste ja vigade tekkimiseks.»

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) kutsus eile õpilasi valima õpetajate-kooli võimalikust vastuseisust hoolimata just sellised riigieksamid, mida neil endal tulevikus vaja läheb.

Liit väitis, et nendeni on jõudnud teateid juhtumitest, kus kool on avaldanud keskmistele ja nõrgematele õpilastele survet loobumaks mõne riigieksami valimisest, sest see langetaks kooli keskmist tulemust.

Tänavused riigieksamid tuleb ära valida 20. jaanuariks.

Riikliku Eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse teatel ei ole õpilastel praegu võimalik end ise interneti teel eksamitele registreerida. Riigiportaalis www.eesti.ee saavad registreeruda vaid gümnaasiumi varem lõpetanud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles