Haigekassa hakkas toetama väärikat siitilmast lahkumist (7)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
«Nagu oleks osa elutööst tehtud,» ütles EELK Tallinna Diakooniahaigla juhataja Jelena Leibur, kui kuulis, et haigekassa hakkab hospiitsi rahastama.
«Nagu oleks osa elutööst tehtud,» ütles EELK Tallinna Diakooniahaigla juhataja Jelena Leibur, kui kuulis, et haigekassa hakkab hospiitsi rahastama. Foto: Tairo Lutter

Sellest aastast on haigekassa tervishoiuteenuste loetelus hospiitsravi, mis pakub lisaks haigusnähtude leevendamisele vaimset ja hingelist tuge neile, kelle elupäevad on loetud, ja nende lähedastele.

Varem pakuti hospiitsravi statsionaarse õendusabi nime all. Probleem seisnes aga selles, et kui tervishoiuteenuse eest, nagu vereanalüüsi tegemine või füsioteraapia, maksab haigekassa, siis näiteks hingehoidja või vaimuliku tugi sinna alla ei mahu. Ilma selleta pole hospiits aga mõeldav.

Hospiitsi maaletoojaks võib pidada EELK Tallinna Diakooniahaiglat, mida juhatab Jelena Leibur. Ta näeb iga päev surevaid inimesi, kes vajaksid valuravi ja sümptomite leevendamist, kuid ei saa seda. Leibur teab, kui kole see on.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles