Nüriks jäänud Kalev/Cramo kaotas Ventspilsile

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalev/Cramo oli Eesti-Läti korvpalliliiga tiitlikaitsja Ventspilsi vastu kodusaalis mannetu. FOTO: Madis Veltman
Kalev/Cramo oli Eesti-Läti korvpalliliiga tiitlikaitsja Ventspilsi vastu kodusaalis mannetu. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Eesti-Läti liiga tippmeeskondade mängus võttis BC Kalev/Cramo vastu Ventspilsi, kuid põnevust paraku ei tekkinud: külalised Lätist sõitsid koju 95:77 võiduga.

Pärast tasavägist esimest veerandaega haaras Ventspils kindlalt ohjad. Tehti 16:5 spurt ja teise perioodi keskpaigaks juhiti 39:26. Suures plaanis jäigi selge vahe püsima mängu lõpuni. Kalev ei suutnud avaringis Läti sadamalinnas võetud magusat võitu korrata.

Valitsev Eesti meisterklubi tundis puudust Aigars Škelest ja Janari Jõesaarest, lisaks puudus Martin Paasoja. Kehvematel hetkedel jäi ründetegevus nüriks, esimesel poolajal jättis meeskond ka üsna tujutu mulje.

Teise poolaja alguses kärises vahe juba 19 punktile, seejärel püüdis Kalevit elavdada traditsiooniliselt Kyle Vinales. Ta viskas lühikese ajaga 11 punkti ja võõrustajad jõudsid seisuni 60:67. Ent Vinales väsis ja Ventspils vastas omakorda kiire 12:2 spurdiga.

Lõpuveerand ei muutnud enam midagi. Kalevi resultatiivsemad olid Vinales 27, Michael Finke 14, Sten-Timmu Sokk 11, Ventspilsil Janis Kauf­manis 18, Marcis Vitols ja Timothy Shorts 13, Ryan Luther 12 punktiga.

Lasta kodus endale 95 punkti visata on ükskõik millise satsi kohta palju.

Kalev/Cramo korvpallur Sten-Timmu Sokk

Sokk tõdes mõni minut pärast mängu lõppu, et ei oskagi selge allajäämise põhjuste kohta esimese hooga midagi tarka öelda. Üht-teist siiski tema jutust välja koorus. «Skoorist on näha, et kui midagi süüdistada, siis on see meie kaitse. Lasta kodus endale 95 punkti visata on ükskõik millise satsi kohta palju,» alustas Sokk.

Ta lisas: «Rääkisime poolajal omavahel, kuid ei saanudki aru, mis nii kardinaalselt viltu läks, et 15 punkti vahet sees oli. Me ei mänginud oma mängu. Seetõttu, et kaitset ei saanud pidama, ei leidnudki õiget rütmi. Ruineeris asjaolu, et sai palju punkte ründelauapallidest. Kui vahe suurenes, hakkasime samas ise kiirustama.»

Liiga esinelik on nüüd pidanud 17 mängu. Riia VEFil ja Ogrel on 16, Kalevil 14, Ventspilsil 12 võitu. Viiendana järgneb Rapla Avis Utilitas 10 võiduga.

VTB Ühisliigas kohtub Kalev järgmisena 20. jaanuaril kodus Saratovi Avtodoriga. Ville Arike

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles