President Kaljulaid alustab Tšiili visiiti

BNS
Copy
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Valda Kalnina

President Kersti Kaljulaid alustab neljapäeval ametliku kahepoolse visiidiga Tšiili, kus kohtub kahe päeva jooksul nii Tšiili presidendi, parlamendi esimehe kui mitmete ettevõtjate ja ametkondadega, teatas presidendikantselei kommunikatsiooniosakond.

Visiit algab vastuvõtutseremoonia ning kohtumisega Tšiili vabariigi presidendi Sebastián Piñeraga. Samal päeval on kavas ka kohtumine Tšiili senati esimehe Jaime Quintanaga, Eesti ettevõtete siinsete koostööpartnerite CMPC ja Falabella külastused ning Eesti saadiku vastuvõtt. Homme külastab Tšiilis Kriminaalpolitsei Küberkuriteo- ja Küberjulgeoleku Keskust ja osaleb Tšiili Rahvusliku Küberjulgeoleku Instituudi avamisel.

Seejärel külastab Santa Maria Ülikooli ning Tšiili Rahvuskongressi ning kohtub senaator Kenneth Pugh’ga, kes on Tšiili Senati Eesti sõprusrühma juht, senati Antarktika komitee esimees ja küberkeskuse loomise eestvedaja.

Seejärel suundub president Kaljulaid riigi lõunaosas asuvasse Punta Arenase linna, kus külastab esmaspäeval Antarktika Instituuti.

Riigipead saadab ametlikult visiidil Riigikogu Eesti-Tšiili sõprusrühma esimees Ivari Padar. Delegatsiooni kuuluvad ka Eesti e-residentsuse programmi juht Ott Vatter ning mitmete Eesti ettevõtete esindajad.

Eesti ja Tšiili vastastikusest huvist digikoostööd arendada on riigipea välispoliitika nõunik Lauri Kuusing varem rääkinud: «Kui Eesti on maailma digitiiger, siis Tšiili on Ladina-Ameerika selle valdkonna vedur, nii et koostöökohti on meil üksjagu. Samuti tegutseb Tšiilis mitmeid Eesti ettevõtteid, kelle tegevusele saab riigipea omalt poolt õla alla panna.»

Tšiilist suundub president edasi töövisiidile Antarktikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles