Ratas: Rootsi on meile väga oluline kaubanduspartner (1)

Copy
Peaminister Ratas kinnitas, et Rootsi pangad on meie majanduskeskkonna jaoks ülimalt olulised.
Peaminister Ratas kinnitas, et Rootsi pangad on meie majanduskeskkonna jaoks ülimalt olulised. Foto: Stenbocki maja

Peaminister Jüri Ratas kohtus SEB ja Swedbanki esindajatega, kinnitades neile, et Rootsi pangad on Eestile ülimalt olulised ning mängivad riigi arengus väga tähtsat rolli. 

«Viimastel aastatel lahvatanud rahapesuskandaalid on olnud kahetsusväärsed, ent õpetlikud. Nüüd peame laskma järelevalveasutustel ja politseil teha oma tööd ja Rootsi ametkonnad on meile peamised partnerid,» ütles Ratas. Lisades, et valitsusliidule on prioriteediks rahapesuvastane võitlus ning ka riskide vähendamine pankades. 

«Samas peame silmas pidama, et riske vähendades ei hakkaks pangad liigselt segama tavapärast äritegevust ja inimeste igapäevaelu, mille lahutamatu osa on pangateenuste kasutamine,» selgitas Ratas, kui laialdane on riskide maandamine. 

Jüri Ratas Rootsi ettevõtjate keskel. 
Jüri Ratas Rootsi ettevõtjate keskel. Foto: Stenbocki maja

Peaminister kinnitas, et Rootsi pangad on meie majanduskeskkonna jaoks ülimalt olulised ja mängivad Eesti arengus väga tähtsat rolli.

Lisaks kohtus Jüri Ratas täna lõunasöögil Rootsi ettevõtjatega, kellega ta rääkis nende probleemidest, ettevõtete investeerimisplaanidest ja laienemisplaanidest. «Rõhutasin, et Eestis on väga head ärivõimalused ja investeerimiskeskkond,» mainis Ratas Rootsi ettevõtjatele. «Rootsi on meile väga oluline kaubanduspartner ja tugeva ning konkurentsivõimelise majandusega riik.»

Lõunal osales 25 Rootsi ettevõtjat eri sektoritest: riskikapitalifondid, puidutööstus, pangandus, telekom, töötlev tööstus. Enamik neist on Eestiga seotud investori või kaubanduspartnerina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles