President lõi valitsuse pensioniplaani sassi (62)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
President Kersti Kaljulaid teatas eile, et ei kuuluta pensionireformi seadust välja. Puldist lahkudes soovis ta kõigile head nädalavahetust.
President Kersti Kaljulaid teatas eile, et ei kuuluta pensionireformi seadust välja. Puldist lahkudes soovis ta kõigile head nädalavahetust. Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaid teatas eile Kadriorus, et ei kuuluta välja pensionireformi seadust. Selle otsusega põrgatas ta pensionireformi saatuse tagasi riigikokku. On võimalik, et vaidlus pensionireformi põhiseaduslikkuse üle jõuab riigikohtuni välja. See tähendaks aga omakorda vähemalt nelja kuu pikkust viivitust ning halba üllatust kõigile neile, kes ootavad teisest sambast lahkumise väljamakset 2021. aasta kohalike valimiste eel.

Pensionireformi vedava Isamaa juhi Helir-Valdor Seederi sõnul oli presidendi otsus seadust mitte välja kuulutada ootuspärane. Presidendi põhjendustega põhjalikumalt tutvumata, selgitas ta, et parlament on valmis tegema muudatusi pensionireformi seadusse.

«Mina kindlasti ei ole mustvalget seisukohta võtnud, et me ei ole mingil juhul valmis arutlema ja analüüsima ja tingimata just muutmata kujul seaduse vastu võtame, aga selleks on vaja presidendi argumentidega tutvuda,» selgitas Seeder.

Nii ongi järgmise käiguna laual kaks varianti: kas riigikogu võtab seaduse uuesti vastu täpselt samal kujul või tehakse sinna parandused, et riigipea teisel katsel seadusele heakskiidu annaks.

Kommentaarid (62)
Copy
Tagasi üles