Pangad jahivad potentsiaalseid teisest sambast loobujaid (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Swedbank kuulutas oma soodsad aktsiate tehingu- ja hoidmistingimused välja detsembri alguses Tallinna börsi ruumides. Fotol Swedbanki Baltikumi aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets ja Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.
Swedbank kuulutas oma soodsad aktsiate tehingu- ja hoidmistingimused välja detsembri alguses Tallinna börsi ruumides. Fotol Swedbanki Baltikumi aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets ja Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. Foto: Foto: Andras Kralla/Äripäev/scanpix

Samal ajal kui riigikogu veel arutas nn pensionireformi seadust, hakkasid pangad juba jahtima potentsiaalseid kliente, kes seaduse jõustumise korral plaanivad hakata ise oma teise samba investeeringuid juhtima. Möödunud aasta detsembri alguses teatas Swedbank, et Balti riikide aktsiatega kauplemine läheb nii äri- kui ka eraklientidele priiks.

Palju suurem uudis oli aga see, et meie suurima kliendibaasiga pank kaotas haldustasu ka kuni 30 000 euro suurustele väärtpaberiportfellidele.

Panga sõnul on 95 protsendil investoritest klientide väärtpaberiportfelli suurus alla 30 000 euro, mis tähendab, et sisuliselt läks väärtpaberite hoidmine priiks peaaegu kõigile pangakliendist investoritele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles