Eesti pääses play-off-matšile!

Ville Arike
, reporter
Copy
Elena Malõgina tõi eile otsustava võidupunkti.
Elena Malõgina tõi eile otsustava võidupunkti. Foto: Tairo Lutter

Eesti tennisenaiskond tuli Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniiril Tallinnas välja raskest olukorrast, alistas Austria 2:1 ja pääses alagrupist teisena play-off-matšile!

Täna kohtuvad eestlannad teise alagrupi võitnud Ukrainaga ning kui mingit ootamatust ei juhtu, saab esireketite heitluses näha tõelist maiuspala, kus Anett Kontaveit läheb vastamisi maailma neljanda reketi Elina Svitolinaga. Selle matši selge soosik on Ukraina, kelle teine reket Dajana Jastremska asub maailma edetabelis 26. kohal.

Eesti oli turniiri alustanud kaotustega Kreekale ja Itaaliale. Avamatšis Kreekaga ülivalusa kaotuse saanud meie teine reket Elena Malõgina suutis eile aga kohtumises maailma edetabeli kolmandasse sajasse kuuluva Melanie Klaffneriga esimese seti närvesööva kiire lõppmängu võita 7:5. Saadud enesekindluse toel tegutses ta teises setis kindlalt ja võitis mängu 7:6, 6:2.

Seejärel ei andnud Anett Kontaveit vähimatki võimalust Julia Grabherile – 6:1, 6:2. Veidi hiljem selgus, et Kreeka on kaotanud Itaaliale 0:3, ning see näitas ühtlasi, kuivõrd tähtis oli Kontaveidi üleeilne napp 6:3, 4:6, 7:6 edu itaallanna Camila Giorgi üle. Eesti, Kreeka ja Austria kogusid alagrupis võrdselt ühe võidu ning selleks hetkeks oli selge, et meie piigad saavad igal juhul konkurentidest rohkem mänguvõite – mida loeti matšivõitude võrdsuse korral järgmisena. Selleni aitasid jõuda kõik Kontaveidi edukad partiid, lisaks Malõgina eilne karjääri esimene Föderatsiooni karikasarjas Eesti kasuks toodud punkt üksikmängus (varem oli ta olnud osaline võidukas paarismängus).

Treener-kapten Märten Tamla saatis tähtsusetus paarismängus väljakule Valeria Gorlatši ja selle turniiri debüüdi teinud Saara Orava, kes kaotasid austerlannadele Melanie Klaffnerile ja Sinja Krausile 2:6, 6:4, x:x.

Eesti alagrupis sai täisedu, kolme võiduga esikoha Itaalia, kes kohtub play-off’is teises grupis teiseks tulnud Horvaatiaga. Alagruppides viimasteks jäänud Kreeka ja Bulgaaria selgitavad omavahelises matšis Euro-Aafrika tsoonis esimesest grupist välja langeja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles