Mihkelson: Madison ihaldab vaikivat ajastut (7)

BNS
Copy
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul soovib europarlamendi saadik Jaak Madison vaikivat ajastut, kui leiab, et valitsuskriitilised diplomaadid tuleks tagasi kutsuda.

«Madison näitab sellise arvamusega, et ihaldab vaikivat ajastut ning parteidiktatuuri. Eesti edu maailmas on taganud tugev ja pühendunud karjääridiplomaatia, mis on olnud vaba parteipoliitilisest survest,» kirjutas Mihkelson sotsiaalmeedias.

Pärast seda, kui USA president Donald Trump kutsus Euroopa Liidu juurest tagasi suursaadik Gordon Sondlandi, kuna see oli Trumpi tagandamisprotsessis presidendi vastu pöördunud, postitas Madison enda Facebooki seinale tagasikutsumist pooldava avalduse.

«Siit on mida õppida ka Eestil – riiki ei saa teenida suursaadikud ja diplomaadid, kes ei suuda järgida professionaalselt riigi poliitilist liini,» kirjutas Madison laupäeval sotsiaalmeedias ja hoiatas otseselt ka Eesti suursaadikut Helsingis Harri Tiidot: «Näiteks alles hiljuti kuulsin, kuidas Eesti suursaadik Soomes oli kirunud kohtumisel riigikogu liikmete delegatsiooniga üht valitsusparteid, mis annaks kohe aluse isik tagasi kutsuda saadiku kohalt.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles