Ida-Viru eesti koolid on jäetud vene lastega abita (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koolid on juba kaks kuud oodanud, et haridusminister nende pöördumisele vastaks.
Koolid on juba kaks kuud oodanud, et haridusminister nende pöördumisele vastaks. Foto: Margus Ansu

Ida-Virumaa eestikeelsete koolide juhid pöördusid mullu 13. detsembril haridusminister Mailis Repsi poole, soovides haridusministeeriumilt lahendust olukorrale, kus eesti koolidesse tuleb aina enam muukeelseid lapsi, kelle eesti keele tase on madal. Ligi kahe kuu jooksul pole haridusministeerium koolijuhtidele vastanud.

«Koolidesse soovitakse panna aina rohkem neid lapsi, kellel puudub eesti keeles õppimiseks vajalik sõnavara ning sellest üldine arusaamine, mistõttu on vajalik muuta õpetajal õppemetoodikat ja aeglustada õppimise tempot,» nentisid 11 kooli juhid, kelle sõnul avaldab see suurt mõju õppetööle ning kannatajaks on eesti emakeelega õpilased. «Eesti õppekeelega koolid ei ole valmis muukeelsete õpilaste vastuvõtmiseks ja õpetamiseks,» märkisid nad, lisades, et riik räägib küll integratsioonist, venekeelsete haridusasutuste toetamisest, kuid on jätnud tähelepanuta eestikeelsed üldhariduskoolid.

Detsembris soovisid koolijuhid kohtuda haridusministeeriumiga, kuid praeguseni pole ministeerium nende kirjale vastanud ega kohtumiseks ühist aega otsinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles