Sõõrumaa teeb Patareist teise Rotermanni (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Nikolai Esimene OÜ juht Urmas Sõõrumaa ja Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimees Kati Kusmin allkirjastasid Patarei ainsas remonditud kasematis merekindluse üleandmise-vastuvõtmise lepingu.
Nikolai Esimene OÜ juht Urmas Sõõrumaa ja Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimees Kati Kusmin allkirjastasid Patarei ainsas remonditud kasematis merekindluse üleandmise-vastuvõtmise lepingu. Foto: Madis Veltman

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin ning US Investi omanik Urmas Sõõrumaa allkirjastasid eile üleandmise-vastuvõtmise akti, millega pea 200-aastase ajalooga Patarei merekindlus anti üle uuele omanikule.

Sõõrumaa on Rotermanni kvartali arendamisega suutnud kõiki veenda oma võimes ajalooliste hoonetega oskuslikult ja lugupidavalt ümber käia ning neile uus ja väärikas elu anda. Kui varem olid muinsuskaitsjad Patarei tuleviku pärast mures, siis pärast Sõõrumaa kui uue omaniku nime teatavaks saamist hingasid paljud kergendatult.

«Tallinna kesklinnas on üks koht, mis mulle väga meeldib. See on Rotermanni kvartal, kus on uus ja vana väga ilusasti ühendatud. Ma loodan, et järgmine selline koht saab olema siin,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles