Uus spordiseadus piirab sportlastele suurte stipendiumide maksmist

Copy
BC Kalev/Cramo president Toomas Linamäe.
BC Kalev/Cramo president Toomas Linamäe. Foto: Liis Treimann

Riigikogu võttis vastu spordiseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse, mis korrastab sportlastele stipendiumide ja toetuste maksmise korda ning aitab võidelda kihlveopettuste ja dopingutarvitamisega. Samas suurendab see tippklubide maksukoormust oluliselt.

Seaduse kohaselt võib sportlasele maksta sportlase­stipendiumi maksuvabalt kokku kuni 12-kordse kuu töötasu alammäära ulatuses kalendriaastas. Piirmäär korrastab senist stipendiumide maksmise korda, sest praktikas makstakse maksuvaba stipendiumi ka sportlastele, kellega ollakse töösuhtes. Sellisel juhul ei maksta riiklikke makse ning sportlasel puuduvad sotsiaalsed garantiid. Sportlasele võib maksta sportlasetoetust maksuvabalt kuni kahekordse kuu töötasu alammäära ulatuses kuus (praeguse seisuga kuni 1080 eurot), eeldusel, et temaga on sõlmitud töö- või muu võlaõiguslik leping. Stipendiumi sellisel juhul maksta ei tohi.

Valitseva Eesti korvpallimeistri BC Kalev/Cramo president Toomas Linamäe nentis, et seadus võistkonna tegevust ilmselt ei lõpeta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles