Endine peaprokurör Lavly Perling asub tööle Ukrainas (12)

BNS
Copy
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Sander Ilvest

Eesti Idapartnerluse Keskus ja ÜRO projektiteenuste büroo (UNOPS) allkirjastasid neljapäeval vastastikuse mõistmise memorandumi õigusriigi reformide toetamiseks Ukrainas, milles Eesti põhisuunaks saab abistamine ja nõustamine prokuratuuri reformimise abipaketi raames, mida hakkab koordineerima juhtiv riigiprokurör Lavly Perling.

«Projekti eesmärk on toetada õigusriigi reformimist ja ühitada selle toimimine parimate Euroopa Liidu ja rahvusvaheliste praktikatega,» ütles Eesti Idapartnerluse Keskuse juht Gert Antsu.

Antsu lisas, et säärane koostöö sobitub Eesti laiema eesmärgiga pakkuda praktilist toetust Ukrainale kui meie lähedasele sõbrale ja ühele idapartnerlusriigile.

«Ukraina prokuratuuri juhtkond teeb jõupingutusi, et muuta oma ühiskonda prokuratuuri reformide abil ausamaks ja avatumaks. Koostöös Eesti Idapartnerluse Keskusega annan hea meelega oma teadmised, kogemused ja energia Ukraina kolleegide teenistusse. Taandun hetkel Eesti prokuratuuri tegevusest, kuid minu tänaste kolleegide ja asutuse, mille tegevusse ning arengusse olen panustanud enam kui 20 aastat, käekäik läheb mulle edaspidigi korda,» ütles Perling.

Prokuratuuri reformimise abipakett on osa laiemast projektist PRAVO Police. Projekti, kuhu kuulub kokku 12 abipaketti, rahastab Euroopa Liit ja viib ellu ÜRO projektiteenuste büroo (UNOPS) kooskõlastatult Euroopa Liidu nõustamismissiooniga (EUAM).

BNS-i andmetel ei ole seni veel teada Perlingu palgasumma, kuid formaalselt hakkab palka maksma Eesti Idapartnerluse Keskus Euroopa Liidu projektirahast.

Eesti on varem nõustanud projekti infotehnoloogia küsimustes, aidates seeläbi kasvatada 45 000 Ukraina politseiniku võimekust. Ligi aasta tegutseb PRAVO Police projekti arendamise juures UNOPSi vanema strateegilise nõunikuna endine Eesti sise- ja justiitsminister Andres Anvelt.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles