EKRE apteegireformi tühistamise eelnõu kukkus läbi (5)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Sotsiaaldemokraatide kolm endist sotsiaalministrit, Helmen Kütt, Riina Sikkut ja Jevgeni Ossinovski (pildil) on esitanud veel teisegi eelnõu apteegireformi seaduse muutmiseks.
Sotsiaaldemokraatide kolm endist sotsiaalministrit, Helmen Kütt, Riina Sikkut ja Jevgeni Ossinovski (pildil) on esitanud veel teisegi eelnõu apteegireformi seaduse muutmiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Eilsel riigikogu täiskogu istungil oli esimesel lugemisel EKRE ja keskerakondlase Jaanus Karilaiu apteegireformi eelnõu. Häältega 46:42 jäi eelnõu parlamendisaadikute toetuseta ning kukkus menetlusest välja. See tähendab, et ketiapteekide aeg saab siiski läbi.

Eelnõu menetlusest tagasi lükkamise poolt hääletas 46, vastu oli 42 riigikogu liiget. EKRE apteegireformi eelnõu tühistanuks sisuliselt 1. aprillil jõustuva apteegireformi seaduse. Idee oli kaotada apteekide omandipiirang ning anda apteegipidajatele ja tervishoiuteenuse osutajatele õigus osta ravimeid otse tootjalt.

Eelnõu algatasid riigikogu liikmed Helle-Moonika Helme, Urmas Espenberg, Urmas Reitelmann, Uno Kaskpeit, Kalle Grünthal, Kai Rimmel, Kert Kingo, Jaak Valge, Leo Kunnas, Paul Puustusmaa, Riho Breivel, Tiit Kala, Anti Poolamets, Merry Aart, Siim Pohlak ja Henn Põlluaas EKREst ning Jaanus Karilaid Keskerakonnast. Riigikogu liikmete küsimustele vastas EKRE liige Helle-Moonika Helme.

Kaotus on kaotus

Et koalitsioonierakonna EKRE algatus eile riigikogus poolehoidu ei leidnud, läheb apteegireform väga suure tõenäosusega edasi ning jõustub 1. aprillil 2020 nii, nagu viis aastat tagasi otsustati. See tähendab, et sellest ajast alates ei tohi apteegid kuuluda ravimite hulgimüüjatele, vaid peavad vähemalt 51 protsendi ulatuses kuuluma proviisoritele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles