Teet Kalmus: omal käel programmeerijaks (1)

Teet Kalmus
Copy
Teet Kalmus.
Teet Kalmus. Foto: Erakogu

Ettevõtja Teet Kalmus jagab praktilisi nõuandeid, kuidas veebikursuste toel programmeerimine selgeks saada.

Programmeerimine on endiselt valdkond, mis on paljude jaoks saladuse looriga kaetud. Kunagised müütilised patsiga poisid on nüüdseks küll tihtipeale oma patsist ilma jäänud, aga teatav aukartuse oreool ümbritseb neid ikkagi, sest on jäänud mulje, et programmeerimine ei ole igaühele.

Tartu Ülikooli arvutiteaduste instituudi töötajad eesotsas Eno Tõnissoniga otsustasid seda suhtumist muuta ning ajavahemikul 2014–2019 pakkusid nad kolme tasuta eestikeelset veebikursust (ingliskeelne väljend MOOC – Massive Open Online Course) 12 korral, kus õpetati programmeerimise algtõdesid programmeerimiskeelt Python kasutades. Kursusi alustas 21 797 inimest, kellest said tunnistuse läbimise kohta 12 242.

Paraku rohkem neid kursusi rahapuudusel ei pakuta. 9. märtsil alustab küll programmeerimise algkursus «Tehnoloogia tarbijast loojaks», kuid see Euroopa Liidu Struktuurifondide toetusel korraldatav kursus on mõeldud noortele vanuses 16–26 eluaastat (registreerimise info siin). Teistel pole muud võimalust kui õppida programmeerimist inglise keeles, kuid internetist selle kohta infot otsides leiab esmapilgul õppimisvõimalusi nii palju ja nii mitmesuguseid, et tekitab lausa kimbatust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles