Naiskodukaitse mobiiliäpp äratas rekordhuvi

Sander Silm
Copy
«Ole valmis!» pakub kasulikku teavet kriisiolukorra üleelamiseks. 
«Ole valmis!» pakub kasulikku teavet kriisiolukorra üleelamiseks. Foto: Erik Prozes

Koroonaviiruse tormilise levikuga on kaasnenud ka Naiskodukaitse mobiilirakenduse «Ole valmis!» allalaadimiste hüppeline kasv. 

Mobiilirakendusest leiab kasulikke telefoninumbreid, alates hädaabinumbrist kuni mürgistusinfoni, millele saab sealt ka otse helistada. Rakenduse kõige atraktiivsem osa on koduste varude testimine. Üles saab märkida olemasolevad varud, millega kavatsetakse nädal kriisiolukorras üle elada, ning seejärel neile tagasisidet ja täiendusettepanekuid saada.

Kui 2019. aasta lõpuks oli allalaadimiste arv 20 091, siis pühapäeva hommikuks ulatus laadimisearv juba 26 247-ni. Allalaadimiste arv on selle aastaga olnud sama suur kui tervel 2018. aastal, kui kampaania algas.

Rakenduse massiline hankimine algas 25. veebruaril, mil lisandus 893 uut kasutajat ja järgnevatel päevadel jäi uute allalaadimiste arv keskmiselt 200–500 vahele. Teine tipphetk oli reedel, kui sai teatavaks valitsuse neljapäeva hilisõhtul tehtud otsus eriolukorra kehtestamise kohta. Siis laadis rakenduse alla 1042 inimest. Võrdluseks: tavaolukorras lisandub ööpäevas mõnikümmend uut kasutajat.

Naiskodukaitse arendusspetsialisti Elisa Jaksoni sõnul ei hüüa kriis kunagi tulles ja selleks peab alati valmis olema. «Kriisiks valmistumine ei tähenda mitte maailmalõpuks valmistumist, vaid mõistlikult oma koduste oludega arvestamist ning vastavalt oma pere vajadustele vajalike toiduvarude ja muu vajaliku omamist. Olles valmistunud, ei pruugigi olukord kodus kriisiks muutuda,» ütles ta.

Naiskodukaitse mobiilirakendus «Ole valmis!» on kasutatav ilma netiühenduseta ning selle sisuga saab tutvuda lisaks eesti keelele ka vene ja inglise keeles.

Rakendust saab allalaadida Naiskodukaitse kodulehelt www.naiskodukaitse.ee/OLE_VALMIS_3680.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles