Tanklaketid hoiavad hindu endiselt üleval (13)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kütusefirmad varusid rekordilise koguse vana hinnaga vedelkütust, et pääseda biokütuse lisamise karmistunud nõudest.
Kütusefirmad varusid rekordilise koguse vana hinnaga vedelkütust, et pääseda biokütuse lisamise karmistunud nõudest. Foto: Tairo Lutter

Ehkki nafta maailmaturuhind on juba terve nädala vaat et rekordiliselt madal püsinud, pole Eesti tanklaketid ikka hindu alla lasknud. Kas kütusemüüjad nöörivad meid?

Nafta hind kukkus eile veel, jõudes nelja aasta madalaimale tasemele ehk 32,4 dollarile barrelist. Postimehe majandusajakirjanik Tõnis Oja arvutas välja, et sellises olukorras peaks bensiin 95 meie tanklates maksma 1,186 eurot või veel vähem. Ent võta näpust, liitri eest tuleb endiselt välja käia 10 senti rohkem ehk 1,299 eurot.

Seega, nagu kirjutas Postimees, võtavad kütusemüüjad meilt iga bensiiniliitri kohta tavapärasest kümme senti rohkem, mis teeb iga paagitäie peale olenevalt selle suurusest viis, kuus või enamgi eurot rohkem.

Sisseostuhind kallim

Tanklaketid õigustavad seda sellega, et langetasid hindu juba enne suurt kukkumist möödunud nädala alguses, mida on nimetatud mustaks esmaspäevaks. Nad väidavad, et kukutasid 6. märtsil bensiini ja diislikütuse hinda vastavalt seitse ja kaheksa senti. Sellegipoolest on käärid alles: nafta maailmaturu hinna vabalangusega võrreldes püsivad meie tanklahinnad endiselt üleval.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles