Viirustepeletaja küüslauk on väga nõutud kaup (2)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Kui seni sai OÜ Kõlleste Garlic küüslauku ja sellest tehtud tooteid osta ka laatadelt, siis nüüd saadab ettevõte küüslaugu pakiautomaati.
Kui seni sai OÜ Kõlleste Garlic küüslauku ja sellest tehtud tooteid osta ka laatadelt, siis nüüd saadab ettevõte küüslaugu pakiautomaati. Foto: Ülle Harju

Koroona tõttu valusa hoobi saanud väikesed Kagu-Eesti toiduettevõtted katsetavad kriisi üleelamiseks mitmesuguseid nippe, nõudlus kohaliku toidukraami järele on hüppeliselt kasvanud.

«Inimene kannab raha üle ja siis viime koogid-kringlid kas ukse taha või muusse valitud kohta,» tutvustas täna käivituvat süsteemi Võrumaal asuva Sulbi kohviku pidaja Indrek Noorsalu, kes koos elukaaslase Kristina Turiga pakub ka catering’i ja rändbaari teenuseid.

Indrek Noorsalu
Indrek Noorsalu Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees

«See oli ikka šokk, nagu külm vesi kaela,» kommenteeris Noorsalu eriolukorra kehtestamise mõju. «Kahe nädala tellimused on kõik tühistatud ja tühistatakse ka järgnevaid tellimusi.»

Kohvik on niikuinii kinni.

Kui ära jäävate kontsertide tõttu kannatavaid muusikuid saab toetada piletite ostmisega hilisematele kontsertidele, siis Noorsalu tegi samasuguse kampaania ka oma INZU rändbaarile: kes tellib rändbaari kasvõi viie aasta pärast toimuvale üritusele ja tasub kohe sissemaksu, saab teenuse soodushinnaga. «Huvi on,» rõõmustas Noorsalu.

Kes tellib INZU rändbaari kasvõi viie aasta pärast toimuvale üritusele ja tasub sissemaksu, saab teenuse soodushinnaga.

Huvi Võrumaa taludest pärit maheda köögivilja järele kasvas aga hüppeliselt. «Tallinna ja Tartu poed tellisid kaks korda rohkem talukaupa,» kinnitas tulundusühistu Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik müügijuht Andres Soots. «Kartulit sooviti suisa kolm korda rohkem.»

Väga nõutud kaup on viirustepeletaja küüslauk. «Tellimused kasvasid hüppeliselt,» kinnitas Kagu-Eesti ühe suurema küüslaugukasvataja, OÜ Kõlleste Garlic juht Vaike Soosaar. «Küüslauku on meil õnneks piisavalt, üle tonni.»

Vaike Soosaar
Vaike Soosaar Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõte saadab soovijatele küüslaugu pakiautomaati.

Köögivilja kontaktivaba müüki seab sisse ka Navi külas asuv Ilumäe talu. «Asume kurikuulsast peopaigast vaevalt kilomeetri kaugusel, aga õnneks ei käinud keegi perest peol ja püsime terved,» rääkis perenaine Jaana Trolla.

Talul on oma poeke Võrus, aga pärast nädalalõpu hullu müüki on seal nüüd vaikus. «Inimesed tahavad kodus püsida, seame sisse kodulehekülje kaudu tellimist,» seletas Trolla. «Kuna poeg on kodus, ülikool on kinni, saab tema hakata tellimusi laiali viima.»

Ilumäe talu hakkab pakiautomaati saatma köögivilja ja hoidiseid, Kõlleste Garlic aga küüslauku.

Ka Ilumäe talu hakkab köögivilja ja hoidiseid ettemaksuga pakiautomaati saatma.

«Natuke kõhe tunne oli, mis saab kevadisest taimemüügist, kas inimesed üldse ostavad,» lausus Trolla, kel on kasvamas tuhandeid tomatiistikuid. «Aga nüüd tundub, et inimestel kasvab üha enam soov ise endale köögivilja kasvatada. Panen kastid taimedega kasvuhoonesse valmis ja rahakarbi ka, pole ka probleem makseterminal posti otsa üles sättida. Kõik on teostatav, küll toime tuleme!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles