Kesk-Peetri: kodu inimesele, kelle jaoks on oluline roheline elukeskkond kesklinna läheduses

Copy
Foto: Kristiina Vasar

Tallinna kesklinnast 10-minutilise autosõidu kaugusel asuv Peetri alevik on jõudsalt arenenud mõnusaks elukeskkonnaks. Piirkond sobib inimesele, kes hindab loodust ning hästi välja arendatud transpordi ja teenuste taristut.

Tallinnale lähedal, kuid samas linnamürast piisavalt kaugel asuva Kesk-Peetri uusarenduse loomisel ongi arvesse võetud ümbritsevat keskkonda. Just see, et tegemist on hea ligipääsetavusega piirkonnaga, kus ühistransport, teedevõrgustik, koolid, kaubandus ja vabaaja tegevused mugavas kauguses on, teeb sellest suurepärase investeeringu nii oma kodu mõttes kui ka üürikinnisvarale mõeldes. Näiteks Ülemiste keskus asub 3,7 km kaugusel, lähim lasteaed 800 m ning põhikool 2,7 km kaugusel, park ja spordialad aga vaid mõnusa jalutuskäigu kaugusel. Lisaks plaanitakse tulevikus piirkonda ka väikest Tallinna ringteed ning trammiliikluse pikendamist Peetrisse.

Foto: Kristiina Vasar

Korterid nii suurele kui väikesele perele

Kesk-Peetri on nii esimese kodu ostjale kui juba kogenud koduomanikule. Valikus on kahe- kuni neljatoalised praktilise planeeringu ja avara rõduga korterid. Kahetoalise korteriga saab ühe parkimiskoha, kolme- ja neljatoalisega kaks parkimiskohta ning panipaiga. Parkimisplats on varustatud tõkkepuuga. Majade vahele jääb turvaline autovaba puhkeala laste mänguväljakute ja täiskasvanute fitness alaga. Korterid on hoolikalt läbi mõeldud planeeringutega, arvestades koduostja tänaseid ja homseid ootusi ja vajadusi.

Stiilne ja kvaliteetne

Hoonete energiaklass on B. See tagatakse avarate kolmekordsete selektiivklaasidega akende, tänapäevaste puituste ja soojustagastusega sundventilatsioonisüsteemiga. Korterites on mugav ja energiasäästlik vesipõrandaküte, mida saab reguleerida ruumipõhiselt.

Siseviimistluse materjalide ja toonide valimisel on lähtutud sellest, et tegu oleks ajatu ning vastupidava koduga, mille väärtus ajas säiliks. Toonide seas on nii rahulikumaid, aga ka kontrastsemaid valikuid. Korteritele lisavad avarust terrassid esimese korruse korteritel, kõrgemate korruste korteritel on aga rõdud. Kõik korterid on suurte akendega ja valgusküllased.

Kesk-Peetri arendust iseloomustab ka püüe luua turvaline naabruskond, et tekiks tõeline kodukandi tunne.

3D visualiseering
3D visualiseering Foto: Triple Net Capital

Kodu keset rohelust

Arenduse vahetusse lähedusse rajatakse avar ja uudne rekreatsiooniala Peetri Park, mis on täis mitmekülgseid võimalusi kvaliteetseks ajaveetmiseks värskes õhus. Võid minna jooksma, jalgrattaga sõitma või lihtsalt loodust nautima. Lisaks aktiivsetele tegevustele luuakse pargis ka vaiksemad kohad, kus näiteks raamatut lugeda või lihtsalt rahulikumas meeleolus aega veeta.

Pargi südamesse on plaanitud omanäoline lasteväljak, mis jääb laste turvalisuse eesmärgil eraldatuks ülejäänud pargialast ja mille kujundamiseks on saadud inspiratsiooni lähedal asuvast lennujaamast.

Kui soovid linnamürast kaugemale

Kui oled aga avatud ja soovid veel turul ringi vaadata, siis võib sulle sobida ka Sauel asuv Kadakamarja, mille kortermajad on mugavalt lähedal kõigele igapäevaeluks vajalikule. Sinu uue kodu kõrval laiub kaitsealune tammik tervisespordiks ja enda laadimiseks sobilike metsaradadega. Piki metsarada jalutades jõuad Saue discgolfi parki ja seiklusrajale. Saue Gümnaasium koos ujula ja spordikeskusega asub 500 m kaugusel ning lasteaed Midrimaa, kauplused ja ühistranspordi peatused on tervisliku jalutuskäigu kaugusel. Pealinn, sealne argipäev ja meelelahutus jäävad aga poole tunnise sõidu kaugusele.

Või soovid kodu hoopis linna keskele?

Endise Kalevi kommivabriku naabrusesse rajatav Vektor loob piirkonda täiesti uue kvaliteedi nii äri- kui ka elukeskkonna mõistes. Arenduses leiavad koha esinduslikud bürooruumid ja nende kohale jäävad avarad korterid. Vektori asukoht on nii elanike kui kontoritöötajate jaoks logistilises mõttes ideaalne. Tööpäevasagina lõppedes jääb see arendus vana-ja südalinna melust piisavalt kaugele, et hinnata piirkonda rahulikuks. Samas aga on tänu suurepärastele ühistranspordiühendustele võimalik jõuda kiiresti linna erinevatesse punktidesse.

Copy
Tagasi üles