Koroonakriisi alguses piirile paigaldatud termokaamerad korjati ära

Carl-Robert Puhm
Copy
Termokaamera Tallinna Sadamas.
Termokaamera Tallinna Sadamas. Foto: Eero Vabamägi

Politsei ja Terviseameti ühisel otsusel eemaldati Eesti riigipiirilt koroonaviiruse leviku algfaasis paigaldatud termokaamerad. Ametkonnad põhjendavad otsust piirikontrolli sisseseadmisega.

«Termokaamerate eemaldamine on seotud piirikontrolli taastamisega sisepiiril ning sellega, et viiruse leviku peatamiseks on üle mindud järgmisesse faasi. Nüüd keskendutakse nakkuse siseriikliku leviku tõkestamisele,» selgitas Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juht Ivo Utsar.

Politseiametniku sõnul on piiridel endiselt olemas võimekus kehatemperatuuri kontrollimiseks, kuid selle vajaduse üle otsustab politseinik. «Alates 17. märtsist võivad riiki siseneda ainult Eesti kodanikud ning Eesti elamisloa või elamisõigusega välismaalased ning neil on kohustus püsida 14 päeva kodus. Praegu küsib politseinik piirikontrolli käigus reisijalt ka võimalike haigussümptomite kohta ning saab vajadusel mõõta kehatemperatuuri. Samuti jagame piiripunktis Terviseameti infovoldikuid koroonaviiruse kohta. Seega ei täida termokaamerad enam seda eesmärki, mis algselt reisijate monitoorimisel oli, ning seadmed eemaldati PPA ja Terviseameti ühisel otsusel,» selgitas Utsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles