Elu karantiinis Õhtujuhte ootab ees pikk puhkus

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Viimased kümme aastat Sillamäel elanud Samuel Golomb sõnas, et riskirühma kuuluvana on ta püüdnud kodust vähe väljas käia, aga linnas käies pole seni küll näha, et inimesi vähemaks on jäänud.
Viimased kümme aastat Sillamäel elanud Samuel Golomb sõnas, et riskirühma kuuluvana on ta püüdnud kodust vähe väljas käia, aga linnas käies pole seni küll näha, et inimesi vähemaks on jäänud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

„Kohe kui eriolukord välja kuulutati, sain aru, et saan ­väga pika puhkuse,” ütles pulmaisa, õhtujuht ja üritustekorraldaja Samuel Golomb. Samamoodi kõik meelelahutajad. „Kedagi praegu ei otsita.”

Piirangud puudutasid Golombi isiklikult. Ära tuli jätta suur perepidu, kuhu oli kutsutud külalisi lähemalt ja kaugemalt ning pidu pikalt ette valmistatud. „See oli meile valus hetk.”

Kuigi Golomb Management OÜ kalender polekski lähinädalail üritusi pilgeni täis olnud, sest lihtsalt ongi rahulikum aeg, on praegu küsimuse all juunikuus toimuvad liikumispuuetega inimeste suvepäevad ja rahvusvaheline konverents Narva-Jõesuus. Veel korraldab Golomb Integratsiooni SA toel keelekohvikuid ja -klubisid Narvas, Sillamäel ja Jõhvis. „Me ei saa teha õppekäike, käia kinos või teatris, ei saa ka lihtsalt koos käia,” nentis ta.

Kui pulmi ja sünnipäevi saab edasi lükata, siis lahkunutega tuleb väärikalt hüvasti jätta. „Peied toimuvad praegu väga kitsas ringis,” sõnas ta. Näiteks Jõhvi tavandimaja ei korraldagi praegu peielaudu.

Kuigi üritused jäävad ära, tuleb liisinguid edasi maksta. „Kiidan Swedbanki, kellega sõlmisime juba ühe liisingu pikendamise,” tõstis mees esile.

Viimased kümme aastat Sillamäel elanud Golomb sõnas, et on püüdnud kodust vähe väljas käia. „Linnas liikudes pole küll näha, et inimesi vähemaks on jäänud,” ütles ta. Tema ettevaatlikkuse põhjus on kuulumine riskigruppi. Ka ajakirjanikuna töötav Golomb saab Raadio4-le või Narva linnalehele kodust tööd teha.

Praegu on käimas augustis Rakveres toimuva pulma korraldamine, mille osas Golombil käib tihe meilivahetus noorpaariga. „Meelt ei heida, loodame, et see üritus ikka toimub.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles