Advokaadibüroo: jõulude ajal võtame vabamalt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Advokaadibüroo Glimstedt ei saa küll pühade nädalavahetusele langemist kompenseerida kõigile töötajatele kollektiivset vaba päeva andes, kuid sel aastal lepiti kokku, et tööd võeti veidi vabamalt ning võimalusel sai töötada kodus.

«Kõigile töötajatele kollektiivset vabastust tööpäevadel me ei andnud, kuna olenevalt töö spetsiifikast oli igaühel nii või teisiti toimetusi. Pühade eelsel büroo infokoosolekul lepiti aga kokku, et jõulude ja aastavahetuse vahelist nädalat võib võimaluse olemasolul veidi «vabamalt» võtta,» ütles Glimstedti büroojuht Kaja Malts.

«Kuna meil on loodud ka nn kaugtöö võimalus, siis kliendi vajadusele kiireks reageerimiseks ei pea viibima ilmtingimata kontoris, vaid saab ka distantsilt tööd korraldada,» lisas ta.

Tema sõnul on väga oluline, et kliente teenindataks õigeaegselt ja tähtaegu järgitaks. «Sellest lähtusimegi aastalõpus töötajate tööloleku vajaduse hindamisel.»

Sel talvel nädalavahetusele langenud jõulupühad ja uusaasta kurvastasid paljusid töötajaid, kel oli ootus võtta sel ajal veidi aeg maha. Töötervishoiupsühholoog Pille Strauss-Raats leiab, ettevõtted võinuks ka omaalgatuslikult töötajatele sel ajal lisaks vabu päevi pakkuda, sest lisaks praktilisele vajadusele tegeleda kingituste, toidu ja jõulueelsete üritustega on inimestel ka üldiselt enne riigipüha ootus, et neil on õigus vabale päevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles