Uus-Meremaa õhupalliõnnetuses hukkus 11 inimest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õnnetus toimus täna hommikul, kui Uus-Meremaa pealinnast Wellingtonist ligi 70 km kaugusel asuvas Catertonis süttis põlema kuumaõhupall ning kõik selles olnud inimesed hukkusid.

Tegu on Uus-Meremaa kõige ohvriterohkema lennuõnnetusega alates 1979. aastast, kirjutab nzherald.co.nz . Õnnetuses said surma õhusõidule läinud viis paari ning kogenud piloot. Hukkunute seas oli nii kohalikke kui ka turiste. Politsei teatel said nad kohaliku aja järgi kell 7.30 pooltosinat kõnet teadetega, et õhupalliga on probleeme.

Wellingtoni piirkonna politseiülema Mike Rusbatchi sõnul võib esialgu väita, et põleng sai alguse õhupallikorvist.

Õhupalli piloodiks oli ilmselt Lance Hopping, keda kirjeldatakse kui head semu, keda kogukonnas kõik armastasid. Ta oli Uus-Meremaa üks kõige tuntumaid õhupallipiloote, kel oli seljataga üle 10 000 kommertslennutunni.

Õnnetusse sattunud õhupall oli ilmselt Cameron A-210, mis mahutab kuni kümme reisijat koos piloodiga ning tegemist oli riigi ühe suurima kuumaõhupalliga. Politsei sõnul pole neil teada õnnetuse põhjus, kuid ilmastikuolud olid õnnetuskohal head ja puhus nõrk tuul.

Õnnetust vahetult pealt näinud Aurea Hickland ütles, et see oli kohutav. «Me sõime just hommikust ning meil on suur aken just selles suunas, kus õnnetus toimus,» rääkis ta. Naise sõnul tõusis ta, et kohvi võtta ja nägi õhupalli maandumas. «Aga siis see hakkas tõusma, ma arvan, et ilmselt selle kohutava kuumuse tõttu, ning me nägime kahte inimest korvist välja hüppamas ja kõik karjusid – see oli kohutav,» rääkis naine. Naise sõnul lõppes karjumine, kui leegid jõudsid pallini.

Ta abikaasa läks õue ning tuli tagasi kahe inimesega, kes ootasid õhupalli maandumist. Tulijate sõnul ootasid nad oma vanemaid, kellele olid jõuluks kinkinud pileti õhulennule. «Nad kordasid kogu aeg, kuidas me seda lastele ütleme,» sõnas naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles