Äpardunud maskihange pani Soomes pead veerema (12)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Helsingi kesklinnas asuv Felix Nylundi kuju «Kolm seppa» on saanud koroonaviiruse pandeemia ajal ette maskid ning alasile on asetatud viirus ise. Läinud nädalal riiki toimetatud kaitsemaskid sobivad nii hooldeasutustesse kui ka skulptuuri kaunistamiseks, aga mitte haiglatesse. 
Helsingi kesklinnas asuv Felix Nylundi kuju «Kolm seppa» on saanud koroonaviiruse pandeemia ajal ette maskid ning alasile on asetatud viirus ise. Läinud nädalal riiki toimetatud kaitsemaskid sobivad nii hooldeasutustesse kui ka skulptuuri kaunistamiseks, aga mitte haiglatesse. Foto: Matti Matikainen/newspix24/sipa/scanpix

Põhjanaabrid murravad juba nädala jagu pead, kuidas Hiinast haiglatele isikukaitsevahendeid hankinud Soome tarnekindluse amet (HVK) kulutas kõlbmatute maskide ja respiraatorite ostuks vähemalt viis miljonit eurot, tehes seejuures kaupa kahtlase taustaga ettevõtjatega. Mis veelgi hullem, puudub igasugune kindlus, et eile ja täna riiki saabunud kaitsevahendid tegelikult ikka nõuetele vastavad.

Eile jõudis Hiinast Soome üks lennuk isikukaitsevahenditega ning täna peaks saabuma veel kaks õhusõidukit. Esimese lastiks olid kirurgilised maskid, mis HVK teatel kannavad Hiina kaitsestandardit YY 0469 ehk peaks sobima haiglas kasutamiseks, ning teisel kahel lennukil FFP2-standardile vastavad maskid ja kummikindad, vahendas Aamulehti.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles