Tallinna Kaubamajal oli ilus esimene kvartal

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
E-Selveris ei jõuta tellimusi täita.
E-Selveris ei jõuta tellimusi täita. Foto: Konstantin Sednev

Ehkki koroonaviiruse pandeemia hakkas meie tarbimiskäitumist mõjutama märtsi esimesel poolel, mis tähendab, et koroonarežiimis olime peaaegu kolmandiku kvartalist, ei avaldanud see Tallinna Kaubamaja majandustulemustele veel erilist mõju.

Grupi käive kasvas esimeses kvartalis 7,4 protsenti, 175,5 miljoni euroni ja kahjumiks kujunes 1,7 miljonit eurot, mis oli viiendiku võrra väiksem kui aasta tagasi. Nimelt on jaekaubandusgrupi esimese kvartali kahjum tavapärane, sest siis makstakse välja dividendide tulumaksu.

Esimese kvartali lõpus muutus jaekaubandus nagu paljud teisedki valdkonnad täielikult. «Grupile positiivselt alanud 2020. aasta esimene kvartal lõppes koroonakriisi piirangutest tulenevate jalatsisegmendi, kaubamajade tööstuskaupade ning I.L.U. müügipindade sulgemisega,» kirjutab Tallinna Kaubamaja Grupp esimese kvartali majandusaruandes. «Eriolukorra väljakuulutamise algul märtsi keskel toimunud supermarketite segmendi müügihüpe tasandus kiiresti klientide ettevaatliku poeskäigu ning e-poe võimekuse jõudluspiiri kätte jõudmise tulemusena. Samuti toimus eriolukorra väljakuulutamisega märtsi keskel suur muutus klientide tarbimiskäitumises, kui järsult vähenes tööstus- ja moekaupade tarbimine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles