Roberts Štelmahers: loomulikult tahtsin Ventspilsi ja VEFi üle mängida!

Ville Arike
, reporter
Copy
BC Kalev/Cramo peatreenerina jätkab lätlane Roberts Štelmahers.
BC Kalev/Cramo peatreenerina jätkab lätlane Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Käes on aprilli lõpp, mis tavaolukorras tähendaks korvpallihooaja kulminatsiooni. Mullu oli Eesti-Läti liiga võitja selleks ajaks juba selgunud, BC Kalev/Cramot ootas VTB liiga play-off, riigid hakkasid selgitama koduseid paremaid. Kalevit juhendanud Roberts Štelmahers kahetseb tänavusele hooajale tagasi vaadates, et põnevaim osa ära jääb.

Mullu tüüris Štelmahers Tallinnas peetud Final Fouril Ventspilsi meeskonna Eesti-Läti liiga esikohani ning sai veidi hiljem lepingupakkumise Kalev/Cramolt. Nüüd Postimehega vesteldes ei tee ta saladust, et ihkas hooaja otsustavas faasis oma kaasmaalastele säru teha.

Mängujuhiks kutsutud Antino Jackson oli vigane ja vahetati septembri lõpus välja Kyle Vinalese vastu. Kas see tähendas jackpot’i? «Jah, Vinales oli hea leid,» lausub Štelmahers rahulolevalt. «Ta mõjutas meie mängu mitmes mõttes positiivselt. Lisaks skooritegemisele suutis ta rünnakut organiseerida, sööta, olla liider. Otsisime just niisuguste omadustega mängijat, see pole Kalevi-suguse eelarvega meeskonnale lihtne. Meil vedas, Vinales on ka inimesena väga tore, temaga oli meeldiv töötada.»

Tsentrite osakonnaga tegelemine võttis juhendajatelt aga kõvasti närvirakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles