Elmar Vaher: ilusate ilmadega pidime inimesi väga palju korrale kutsuma (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Elmar Vaher
Elmar Vaher Foto: Joosep Pank

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher tõdes Postimehele antud intervjuus, et ilusate kevadilmade saabumisega on esinenud varasemast rohkem liikumispiirangute rikkumisi. 

«Ilustate ilmade tulekuga pidime inimesi väga palju korrale kutsuma. Me tegelikult ei mõista, miks ei hoolita teistest ja iseendast. Kellelegi pole ju uudis, et Covid-19 võib olla sümptomiteta viirus, mille edasikandumisest ise teadlikud ei olda. Seetõttu kutsun kõiki jätkuvalt üles mõtlema oma sõprade ja lähedaste peale. Pingutame täna kõik natukene veel,» tegi politseijuht üleskutse.

Vaheri sõnul tabatakse piirangute rikkujaid nii iseseisvalt kui ka kaaskodanike abiga. «On juhtumeid, kus meid teavitatakse avalikest kogunemistest, aga politsei märkab ka ise. Meie tööülesanne on selge: käia ringi, jälgida olukorda ja sekkuda. Me ei sekku eesmärgiga pidada kinni kurjategija. Meie ülesanne on täna ikkagi kutsuda inimesi korrale ja selgitada, et nakkus levib ka Coca-Cola pudelit üksteisele edasi andes.»

Ta toob välja koha, kuhu armastatakse alkoholi tarbima koguneda - autod. «Oleme täheldanud elamurajoonides autodes napsutamist. Leitakse selline mõnus koht, pannakse muusika mängima ja nauditakse seltskonda. Aga nendele juhtumitele me kindlasti reageerime,» kirjeldas kõrge politseiametnik.

Vaheri sõnul on eriolukorrast hoolimata politseile suureks murekohaks endiselt joobes juhid. «Üldiselt on liiklustihedus vähenenud ning samapalju on langenud ka liikumisrikkumiste arv. Paraku pole vähenenud joobes juhtide arv. Inimene, kes jõi ja istus rooli enne, istub ka nüüd. Sellega on meil päris tükk tegemist. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on kriminaalses joobes inimeste roolist kõrvaldamine suurenenud. See näitab, et inimesed ikkagi ei hooli teineteisest,» tõdes Vaher.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles