Kuidas Chicago Bulls viimaseks tantsuks kokku saadi

Ville Arike
, reporter
Copy
Scottie Pippen (paremal) pole Michael Jordani dokumentaalseriaali ajal kordagi sõna võtnud.
Scottie Pippen (paremal) pole Michael Jordani dokumentaalseriaali ajal kordagi sõna võtnud. Foto: JACK SMITH/AP/Scanpix

Hooajal 1997/98 mänginud Chicago Bullsist sai NBA kõigi aegade tuntumaid ja populaarsemaid meeskondi. Kümnendi jooksul võideti juba kuues meistritiitel. Kuidas aga saadi too viimast korda tantsinud tiim 1997. aasta sügiseks kokku?

Just tollest, kuulsuste halli valitud Michael Jordani, Scottie Pippeni, Dennis Rodmani ja treener Phil Jacksoni Bullsist räägibki ESPNi kümneosaline dokumentaalseeria «Viimane tants», mille esimesed osad jõudsid vaatajateni nädala eest.

Diil, mille järel kehtestati palgalagi

Jordan teenis oma kahe esimese lepinguga 29 miljonit dollarit. Seejärel sõlmis ta aga kaks järgmist, mis mõlemad olid aastas väärt enam kui 30 miljonit. Viimaseks hooajaks kauples ta oma kontrahi 33,1 miljoni dollari peale. Suurliiga teenistustabeli teine mees, New York Knicksi tsenter Patrick Ewing sai 20,5 miljonit, alustab ESPN pusle kokkupaneku lugu.

Kõigi aegade suurim korvpallur allkirjastas aegade parima diili, millega pani aga ka aluse palgalae sisseviimisele NBAs. Järgmisel aastal saanuks Jordan selle järgi teenida «kõigest» 14 miljonit dollarit...

Kas Jordan naasnuks Pippenita tiimi?

Kaks kuud pärast seda, kui ta oli valitud 1987. aasta drafti esimeses ringis, sõlmis Scottie Pippen Bullsiga kuueaastase lepingu, mis tõi talle viis miljonit dollarit (kogu perioodi, mitte ühe hooaja jooksul!).

Pärast Bullsi esimest tiitlit 1991. aastal vaadati tingimused üle, Pippeni kahe järgmise hooaja tasu tõusis kolme miljonini ning pärast seda lepiti järgmise viie aasta peale kokku summas 13,3 miljonit dollarit. Hooajal 1997/98 oli Pippen sellega Bullsi palgatabeli kuues mees.

Üks mees ei soovitanud Pippenil niisugust lepingut allkirjastada, see oli... Bullsi omanik Jerry Reinsdorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles