Riik jagab šoki vastu sadu miljoneid

Copy
Eilne ametkondade pressikonverents. Pildil Taavi Aas, Ester Öpik ja Tõnis Lukas.
Eilne ametkondade pressikonverents. Pildil Taavi Aas, Ester Öpik ja Tõnis Lukas. Foto: Remo Tõnismäe

Valitsus jagas ära ligi miljardi euro eest koroonakriisi lisaeelarve toetusi. Põhimõtted, mille alusel toetust taotlema saab hakata, said paika eile, kui valitsus kinnitas ministrite vastavad määrused.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) jagada on 200 miljonit eurot igasuguse maal paikneva ettevõtluse toetamiseks. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu liigub mikro- ja väikeettevõtete toetuseks kümme miljonit eurot. Samuti jagab EAS turismisektori kahjude hüvitamiseks 25 miljonit eurot, mis jagunevad viie alameetme vahel. Neist üks on suunatud majutus-, teine toitlustus- ja kolmas reisiettevõtetele, neljas püsiatraktsioonide pakkujatele ning viies turismiteenuse osutajatele.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas rõhutas, et nii väike- kui ka turismiettevõtete meetmes on eraldi välja toodud Saaremaa. «Võin kinnitada, et Saaremaale pööratakse kogu aeg tähelepanu,» ütles ta. «Saare- ja Muhumaa kaubandus- ja teenindusettevõtted saavad täiendavat toetust, mida jagavad kohalikud omavalitsused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles