Paet: Rail Balticu projektiga veiderdamine pole ELi suhtes korrektne (8)

Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi saadik Urmas Paet heidab valitsusele ette vee sogamist Rail Balticu projekti ümber, mis pole korrektne Eesti enda ega ka ülejäänud ELi riikide suhtes.

«Ega selline jutt Eesti positsiooni uue, seitsmeaastase ELi eelarve läbirääkimistel paranda. Kui osa valitsusest töötab vastu Eesti enda soovitud projektile, mida suuresti rahastab EL, ning praalib sellega. Eks tulevaste rahastusotsuste tegemisel on paratamatult selline käitumine meeles,» ütles Paet.

«Esiteks oleks Läti ja Leedu ning teiste ELi liikmesriikide ja Euroopa Komisjoni suhtes valitsusel ausam teada anda, kuidas siis selle projektiga tegelikult on. See, et rahandusminister ja siseminister ja võib-olla mõni veel sellele projektile tegelikult vastu töötab, ei näe just hea välja. Ei Eesti partnerite ega ka oma inimeste silmis,» märkis Paet, täiendades, et Euroopa raha kasutamiseks on päris selged põhimõtted.

«Ja teiseks oleks aus ka Eesti inimestele öelda, mis plaan siis üldse on, kuidas Eesti muu Euroopaga tulevikus ühendustega seotud on? Või siis polegi mingit plaani,» oletas Paet. «See praegune veiderdamine ei ole korrektne ei teiste Euroopa riikide ega meie oma inimeste suhtes.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles