Haigla juhi ja arstide tüli hakkavad lahendama nõukogu liikmed

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane
Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Neljapäeva õhtul saatsid 24 Kuressaare haigla arsti nii Saaremaa vallavalitsusele kui ka haigla nõukogule oma allkirjadega pöördumise, milles heidavad haigla juhatuse liikmele ja ravijuhile Edward Laanele (pildil) ette puudulikku juhtimist. Edward Laane sõnul pole arstid kordagi tema poole pretensioonidega pöördunud. Tüli loodab lahendada haigla nõukogu esimees.

Allakirjutanud arstid heidavad Laanele ette, et ta juhib kriisi ajakirjanduse vahendusel, esitades seal valeväiteid, jagab õdedele korraldusi ilma raviarsti teavitamata ning jagab koroonaviiruse raviks kasutatavat malaariaravimit oma kitlitaskust. Arstide sõnul liikus haiglajuht puhta ja musta tsooni vahet samas kaitseriietuses. Lisaks süüdistatakse Laanet selles, et ta on tutvunud tervise infosüsteemis arstide haiguslugudega, olemata nende raviarst.

Viimase pretensiooniga on pöördutud ka andmekaitse inspektsiooni, kes algatas Kuressaare haigla suhtes menetluse.

Edward Laane on varem öelnud, et arstide pöördumises viidatust koosolekutel juttu ei tehtud. «Veel täna (neljapäeval, 7.05 – toim) hommikul kinnitasid ülemarstid, et märkimisväärset kriitikat ravijuhi või juhatuse kohta ei ole,» selgitas Laane. Tema sõnul on kõikidele etteheidetele põhjendused olemas ning ta on valmis küsimused majas sees lahendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles