Hädaseadus ootab kiirvastuvõttu (2)

Kadri Tammepuu
, toimetaja
Copy
Uue seaduse järgi hakkab valitsus käske jagama mitte avalikult inimestele, vaid terviseametile otse.
Uue seaduse järgi hakkab valitsus käske jagama mitte avalikult inimestele, vaid terviseametile otse. Foto: Sander Ilvest

Täna läheb riigikogu saalis teisele lugemisele meditsiiniseadme seaduse, hädaolukorra seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu 165 SE, millega laiendatakse terviseameti õigusi hädaolukorras põhiõiguste piiramiseks.

«See eelnõu tuleb tühistada,» põrutab ansambli Vennaskond endine trummar Peeter Proos, kes algatas eelnõuvastase kollektiivse pöördumise. Pühapäeval oli rahvaalgatus.ee portaalis sellele toetusallkirja andnud 1500 inimest, mis tähendab priipiletit riigikogusse. Nimelt peab seaduse järgi parlament menetlema kollektiivset pöördumist, kui seda toetab vähemalt 1000 inimest. Proosi sõnul on tegemist segaselt kokku kirjutatud kobareelnõuga, mis annab terviseametile ebaproportsionaalselt suure otsustusõiguse kodanike põhiõiguste ja -vabaduste üle ning piirab kohalikele omavalitsustele põhiseadusega antud autonoomiat. «Nii olulisi otsuseid ei tohi langetada kiirkorras.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles