Eesti korvpalliliidu laual on põnevaid variante, kuidas klubihooajal mänge juurde saada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti - Läti jätkub vägagi tõenäoliselt, küsimus on täpsemas formaadis.
Eesti - Läti jätkub vägagi tõenäoliselt, küsimus on täpsemas formaadis. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Koroonakriisi tõttu püsib tuleva korvpallihooaja kohal palju küsimärke, ent nii eestlased kui ka lätlased soovivad ühist liigat jätkata. Üks suuremaid muresid on aga mängude arv.

Praeguse seisuga on huvi üles näidanud 13 klubi: seitse Eestist, kuus Lätist. Lõplik võistkondade arv pole veel paigas, aga tõenäoliselt ei kasva see märkimisväärselt. Lisaks on kokku lepitud, et maksimaalselt võib liigas osaleda 16 tiimi, mõlemast riigist kaheksa.

Seega jääb paljude jaoks matše üsna väheks, õnnetumatele lõpeb hooaeg juba märtsikuus. Eesti korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa ütles Postimehe podcast´is «Mängumehed», et arutelud võimalike lahenduste osas käivad.

«Oleme klubide käest küsinud, milline on nende ootus mängude arvu osas. Kalev/Cramo oli ainuke, ütles, et nemad ei taha juurde,» sõnas Ausmaa. «Optimaalselt loodavad tiimid saada põhihooajal umbes 40 mängu, aga see võib minna natuke paljuks.»

Kuidas leida kuldne kesktee? «Klubid on pakkunud välja karikavõistluste tagasitoomise. Aga esialgu leidsime, et senisel kujul nende taastamine tooks mänge juurde ainult tugevamatele võistkondadele. Esimese-teises ringis väljalangenutele eriti midagi ei lisandu,» arutles liigade juht.

«Mõttena on läbi käinud superkarika loomine. See tähendaks täiesti eraldi formaati. Sinna pääseks registreerimise alusel 16 meeskonda, kes jagataks nelja alagruppi. Sealt pääseks kaks edasi ja hiljem mängitaks kaheksa tiimi finaalturniir.»

Lisaks kaalutakse võimalust, et Eesti võistkonnad mängivad lisaks üks-kaks vooru omavahel või lisandub üks ring lätlastega. «Igal formaadil on omad plussid ja miinused,» nentis Ausmaa.

Pikemalt kuula taskuhäälingust «Mängumehed»: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles