Iisraeli uue valitsuse silmad püsivad Läänekalda annekteerimisel

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Protestijad mai alguses Jeruusalemmas Benjamin Netanyahu (plakatil paremal) ja Benny Gantzi valitsuse vastu meelt avaldamas. Pühapäeval vannutati valitsus protestidest hoolimata ametisse.
Protestijad mai alguses Jeruusalemmas Benjamin Netanyahu (plakatil paremal) ja Benny Gantzi valitsuse vastu meelt avaldamas. Pühapäeval vannutati valitsus protestidest hoolimata ametisse. Foto: MENAHEM KAHANA/AFP/Scanpix

Pühapäeval ei kütnud Iisraeli kuumaks mitte üksnes ligi 40 kraadini ulatunud õhutemperatuur, vaid ka pinge, mille tekitas uue valitsuse ametisse vannutamine pärast kolmesid valimisi ja enam kui 500 päeva pikkust poliitilist ummikseisu.

Iisraeli peaministrina jätkab riigi pikaaegseim valitsusjuht, 70-aastane Benjamin Netanyahu, kelle põhitähelepanu läheb koroonaviiruse oodatava teise lainega toimetulekule, majanduskrahhi ärahoidmisele ja Läänekalda liitmise küsimusele. Netanyahu sai peaministriks hoolimata tõsiasjast, et nädala pärast astub ta kohtu ette, süüdistatuna altkäemaksu võtmises, pettuses ja usalduse kuritarvitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles