Põhiseaduskomisjon toetas elamislubade küsimuses riigikogu uurimiskomisjoni loomist

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Põhiseaduskomisjon toetas täna üksmeelselt opositsiooni esitatud eelnõud, millega soovitakse elamislubade skandaali uurimiseks moodustada riigikogu uurimiskomisjon.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Sven Mikser esitasid eelnõu, millega sooviti moodustada elamislubade andmise ja nende piirarvu muutmisega seotud asjaolude väljaselgitamiseks riigikogu uurimiskomisjon.

Mikseri ja Simsoni väitel on komisjoni moodustamine vajalik eelkõige riigikogu ja Eesti riigi usaldusväärsuse taastamise ning tõeste faktide väljaselgitamiseks ja eelnõu esitajate hinnangul peaks komisjoni kuuluma kõigi riigikogu fraktsioonide esindajad.

«Otsustasime toetada, komisjon oli üksmeelne, kuid protseduuriliselt ei saa eelnõu saali jõuda enne järgmist nädalat,» selgitas komisjoni juht ja Reformierakonda kuuluv Rait Maruste.

Eelnõu juures oli juttu, et sinna tuleks selgelt kirja panna ka tähtaeg, millal komisjon peaks oma töö kokku võtma. Arutelude käigus leiti, et sobiv aeg oleks enne suve, kuid see täpsustub eelnõu menetlemise käigus.

Maruste lisas, et komisjon jõudis ka järelduseni, et laiendada tuleks korruptsioonivastase komisjoni mandaati, kuid seda teemat soovitakse veel arutada.

Praegu tegeleb korruptsioonivastane komisjon kitsalt majandushuvide kontrolliga, kuid Maruste hinnangul peaks nende tegevus oleks mõnevõrra laiem ja olema suunatud ka näiteks korruptsioonikahtluste uurimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles