Saksamaa loob lihatööstuses korda

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Rumeenlane Iulian on üks sadadest võõrtöölistest, kes pandi karantiini pärast viiruskolde avastamist Coesfeldi tapamajas. Ta ei tea, kas saab karantiinis viibitud aja eest palka, küll aga teab ta, et peab maksma üüri toa eest, mida jagab ühe kolleegiga. 
Rumeenlane Iulian on üks sadadest võõrtöölistest, kes pandi karantiini pärast viiruskolde avastamist Coesfeldi tapamajas. Ta ei tea, kas saab karantiinis viibitud aja eest palka, küll aga teab ta, et peab maksma üüri toa eest, mida jagab ühe kolleegiga. Foto: MICHAEL PROBST/AP/Scanpix

Koroonaviiruse puhangud mitmes Saksamaa tapamajas tõid avalikkuse ette võõrtööliste armetud töö- ja elutingimused, mistõttu kavatseb valitsus keelata järgmisest aastast lihatöötlemisettevõtetel alltöövõtjate kaudu tööjõudu palgata. Lihatootjate esindajad hoiatasid seepeale, et siis võidakse tootmine riigist välja viia.

Sotsiaaldemokraadist tööministri Hubertus Heili algatusel välja töötatud seaduseelnõu näeb ette, et alates uuest aastast ei tohi tapamajades ja lihatöötlemisettevõtetes kasutada alltöövõtjate kaudu värvatud töölisi, kes on enamasti Ida-Euroopa riikide kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles