Tammeka vajab stabiilsemat mängupilti

Lenel Karu
Copy
Tammeka peatreener Kaido Koppel tunnistas, et teisipäeval ei olnud tartlased tasemel, meeskonnal tuleb saavutada stabiilsus.
Tammeka peatreener Kaido Koppel tunnistas, et teisipäeval ei olnud tartlased tasemel, meeskonnal tuleb saavutada stabiilsus. Foto: Margus Ansu

Tartu JK Tammeka on koduses meistriliigas viimaste nädalatega mänginud ennast ühest äärmusest teise. Kui laupäeval võideti võõrsil Tallinna JK Legioni 1:0 ning siiani on maist meeles väärikas viik FC Floraga, siis teisipäeval tuli koduväljakul FC Kuressaarelt vastu võtta kibe kaotus 1:2.

Saarlased olid enesekindlad igas elemendis, tartlaste sooritus oli selgelt alla arvestust. Sündmused mängu jooksul olid niivõrd ootamatud, et Tammeka peatreener Kaido Koppel teenis lubamatu kõnepruugi eest kollase kaardi.

Mängu avapoolaja 13. minutil avas saarlaste skoori Otto-Robert Lipp. Esimese poolaja lõpuks oli seis endiselt 0:1 Tammeka kahjuks. Teisel poolajal tekkis tartlastel küll rohkem võimalusi ning mängupilt muutus teravamaks, kuid 61. minutil lõi saarlaste teise värava Joonas Soomre.

Seis oli Tammekale muutunud nii täbaraks, et kaks minutit hiljem sai tulise kõnepruugi eest väljaku ääres kollase kaardiga karistada Tammeka peatreener Kaido Koppel. Kuigi tema kommentaar järgnes Kuressaare peatreeneri Roman Kožuhhovski penaltipalvele, ütles Koppel, et tema reaktsioon polnud otseselt kellelegi suunatud.

Kehv päev

«Treener, me ei saa sellist sõnakasutust lubada,» ütles peakohtunik Kristo Külljastinen ning Koppel lõi käega. «See ei olnud treener Kožuhhovskile suunatud, ma lihtsalt olin väljakul toimunud situatsiooni peale pahane,» ütles Koppel. Ta nõustus, et kollane kaart oli õigustatud, sellistel puhkudel tuleb jääda viisakamaks.

Koppeli sõnul ei mänginud Tammeka teisipäeval oma taset välja ning jäi saarlastele selgelt alla. Peatreeneri innustamist oma meestele oli selgelt kuulda kogu kohtumise vältel. «Selle eest ma palka saangi, et mängijatele kaasa elan ja neid ergutan,» lisas Koppel.

Sport üleüldiselt ongi selline, et isegi maailma parimatel on kehvemaid päevi, ütles Tammeka peatreener Kaido Koppel.

Aga kas meeskond ei võtnud peatreeneri soovitusi siis kuulda? «Ikka võtsid kuulda,» vastas Koppel. «Aga sport üleüldiselt ongi selline, et isegi maailma parimatel on kehvemaid päevi. Kui kõige paremad mängiksid iga kord maksimumiga, siis võidaks pidevalt sama tiim.»

Möödunud laupäeval tartlastele võõrsil võiduvärava vormistanud Tammeka kapten Tauno Tekko ütles, et Kuressaare ei olnud vastasena Tallinnast tugevam. «Teisipäeval me lihtsalt kuidagi üldse ei saanud löögile. Kindlasti ei läinud me mütsiga lööma ega alahinnanud Kuressaaret,» lisas ta.

Saarlastega mängus jäid Tammeka ilusaimad sooritused viimastele minutitele, kui 92. minutil avas tartlaste skoori Mart Paul Preiman. Kohtumine läks korraks lausa nii põnevaks, et napilt jäi vormistamata viik. «Lõpuminutitel, kui värav tuli, oli väga ärev aeg, peaaegu oleksime viigi kätte saanud,» ütles Tekko.

Ärev lõpp

Kapten tunnistas, et kaotus valmistas Tammekale suure pettumuse ja järgmises mängus Paidele konkurentsi pakkumiseks tuleb ennast kiiresti koguda. «Ära me seda mängu ei unusta. Paar asja rääkisime juba teisipäeval üle ja saime targemaks. Nüüd tuleb võistkonda edasi arendada,» sõnas Koppel.

Tartu Tammeka on seni võitnud kaks ja kaotanud kaks mängu ning saanud ühe viigi. Tabeliseisu parandamiseks on vaja saavutada stabiilsus. «Kui rääkida profispordist, siis tõelised tipud ongi need, kes on kogu aeg stabiilselt head. Messi ja Ronaldo on tipus juba üle kümne aasta, igaüks püüdleb selle poole,» võttis Koppel jutu kokku.

Eeloleval pühapäeval kell 19 kohtuvad tartlased Tamme staadionil Paide linnameeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles