Euroopa protestijad keskendusid kodusele rassismile (3)

Postimees
Copy
Näomaskis meeleavaldajad eile Roomas Piazza del Popolol protestimas rassilise diskrimineerimise vastu. 
Näomaskis meeleavaldajad eile Roomas Piazza del Popolol protestimas rassilise diskrimineerimise vastu. Foto: REMO CASILLI/REUTERS/Scanpix

Samal ajal kui Ameerika Ühendriikides toimusid nädalavahetusel politseivägivalla ja rassismivastase protestilaine kõige ulatuslikumad, kuid valdavalt rahumeelsed väljaastumised, tulid ka üle Euroopa tänavatele tuhanded inimesed, kes soovisid peale solidaarsuse näitamise ameeriklastega tähelepanu tõmmata nahavärvist tulenevale ebavõrdsele kohtlemisele Vanas Maailmas.

Pärast laupäeval mitmel pool Euroopas toimunud proteste tulid inimesed eile välja Ühendkuningriigis, Itaalias, Hispaanias, Belgias, Taanis ja Ungaris.

Roomas Piazza del Popolol toimunud protest kulges rahulikult ning inimesed kandsid käsitsi maalitud silte «Mustanahaliste elud loevad» ja «See on valgete probleem».

«On üsna nukker, et 21. sajandil koheldakse teise nahavärviga inimesi nagu leeprahaigeid,» lausus AP-le Itaalia pealinnas protestil osalenud 26-aastane Ghanast pärit ärijuhtimise magristrant Abdul Nassir, kelle sõnul tajub ta rassistlikke eelarvamusi iga päev ühistranspordis. «Näiteks leiad sa seismiseks koha ning inimesed lihtsalt astuvad eemale.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles