Ilmaringi ümbermaailmareis: reisimise võimalikkusest koroonaaegses Ameerikas (1)

, reisihuviline, ilmaring.ee blogi autor
Copy
Navahode maal asuv Monument Valley oli külastajatele kinni, aga lähedal asub samaväärne Valley of the Gods, kust igaüks võib läbi sõita.
Navahode maal asuv Monument Valley oli külastajatele kinni, aga lähedal asub samaväärne Valley of the Gods, kust igaüks võib läbi sõita. Foto: Erakogu

Ajal, mil otsustasime pärast kahekuist sunnitud paigalolemist Los Angelese lähedal lõpuks teele minna, oli Ameerika Ühendriikides peaaegu 28 000 uut haigusjuhtu päevas. Ei saa öelda, et olukord oleks selle nelja nädalaga oluliselt paranenud, aga sellest hoolimata nägime teedel, rahvus- ja loodusparkides ning kämpingutes tohutult palju matkabusse ja -haagiseid ning muidu reisil olijaid. Räägitakse suisa koroonaaegsest matkahullusest. Nii osutus asjatuks ka meie algne hirm, et esimene politseinik meid kinni peab ja tagasi koju saadab.

Teele asuma ajendas meid see, et loodusparkidesse hakati tasapisi inimesi tagasi lubama. Esialgu on külastuskeskused ja ametlikud telkimisplatsid küll suletud, aga suurem osa parkide teedest ja matkaradadest, isegi suveniiriletid ja tualetid, on külastajatele taas avatud. Suur kanjon, mida pidasime silmas kui kõige kiiremini ligipääsetavat, lubas lühikese etteteatamisega ühel nädalavahetusel huvilisi sisse hommikul kella 6–10, järgmisel nädalavahetusel juba kella 4–10, aga navaho indiaanlaste maal asuv osa jäi siiski suletuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles