PÕHJALA VAADE Poliitikute kemplemine kõigutab rootslaste usaldust (4)

Triin Oppi
, kolumnist
Copy
Näomaskiga naine Rootsi pealinnas Stockholmis bussipeatuses, millel olev kiri palub inimestel hoida üksteisega distantsi. 
Näomaskiga naine Rootsi pealinnas Stockholmis bussipeatuses, millel olev kiri palub inimestel hoida üksteisega distantsi. Foto: Stina Stjernkvist/TT News Agency/Reuters/Scanpix

Rootsi inimeste usk riigi peaepi­demioloogi Anders Tegnelli ja peaminister Stefan Löfvenisse on löönud kõikuma ja kahaneb – see justkui mujal maailmas pikisilmi oodatud teade levis eelmisel nädalal kulutulena rahvusvahelises üldsuses.

Kuigi statistika oli üheselt näidanud, et Rootsis levib koroonaviirus rohkem kui paljudes teistes riikides, suremus on ­olnud tavapärasest suurem ja majandus saanud samasuguse maksa­haagi kui rohkem lukus olnud riikides, kinnitasid seni küsitlused inimeste usku võimudesse ja nende valikutesse koroonakriisi ohjeldamisel.

Nüüd aga näitas päevalehe Dagens Nyheter ja uuringufirma Ipsos küsitlus lõpuks, et usaldus selle suhtes, kuidas sotsiaaldemokraadist peaminister Löfven on koroonakriisi lahendamisel tegutsenud, on aprilliga võrreldes langenud kümme protsenti ning üleüldse on usk valitsuse kriisijuhtimisse kukkunud 56 protsendilt 45-le.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles