Juulist ei pea rasedad enam ultraheliuuringul üksi käima

Alexandra Saarniit
, suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates juulikuust vähendatakse Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinikus piiranguid ja rasedad saavad taas minna ultraheliuuringule koos kaaslasega.

1. juulist võib minna I trimestri ja looteanatoomia uuringule rasedaga kaasa üks kaaslane tingimustel, et ta on terve, läbib enne vastuvõtule tulekut kontrollpunkti ja kannab haiglaruumides viibimise ajal kaitsemaski. Väikelapsed ei ole veel endiselt ultraheliuuringule ja teistele vastuvõttudele kaasa lubatud.

Kaaslase lubamise erand kehtib ainult ultraheliuuringute korral, jätkuvalt palutakse rasedatel tavavastuvõtule ja analüüse andma minna üksi.

Juulikuus alustatakse taas perekooli loengute ja rasedate rühmatundidega. "Ootame kõiki huvilisi meie perekooli uude saali, mis asub Ida-Tallinna keskhaigla Järve üksuses (Energia 8). Kuna osalejate arv on piiratud, siis kahjuks ei saa loengutesse koos kaaslasega tulla," vahendas Ida-Tallinna keskhaigla. Perekoolis viibides peab kandma kaitsemaski.

Hetkel kehtivad veel piirangud, mis ei luba kaaslasi sünnitusjärgsesse palatisse ja perekooli loengutesse ning jätkuvalt on keelatud külastada sünnitusmajas viibijaid.

Vastavalt terviseameti soovitustele leevendatakse järk-järgult piiranguid ning uutest muudatustest teavitatakse kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles