Helme: ma ei lähe Brüsselisse ega riigikogu esimeheks (23)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Jaak Madison on öelnud, et oleks palju parema meelega minister kui europarlamendi liige, kuid Mart Helme sõnul on selline vahetus välistatud.
Jaak Madison on öelnud, et oleks palju parema meelega minister kui europarlamendi liige, kuid Mart Helme sõnul on selline vahetus välistatud. Foto: Liis Treimann

Mart Helme teatepulga üleandmine pojale Martin Helmele on võimukoridorides vallandanud arutelu, kas senine Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees plaanib märtsis Henn Põlluaasalt riigikogu esimehe koha üle võtta või maanduda aasta-pooleteise pärast europarlamenti, kindlustades kopsaka pensionilisa ja andes noorele silmatorkavale Jaak Madisonile võimaluse Brüsselist Eesti poliitikasse naasta.

Vangerdused EKRE parteiladvikus on äratanud nii mõnegi noore ambitsioonika poliitiku huvi ise võimu juurde pääseda. Europarlamendi liige Jaak Madison kinnitas üleeilses Postimehe otsestuudios, et näeks end parema meelega pigem ministritoolil kui europarlamendis, mida ta on nimetanud mugavaks pensionipõlve veetmise jutukojaks. Pärast viimaseid riigikogu valimisi, millega EKRE võimuparteiks tõusis, Mart Helme teda aga oma ministrite meeskonda ei valinud.

Madison kinnitas Postimehele, et kui EKRE esimehena oleks jätkanud Mart Helme, poleks ta sel laupäeval toimuval erakonna kongressil erakonna aseesimeheks kandideerinud. Kui Madison peaks loobuma europarlamendi kohast, oleks tema järglane sellele kohale just Mart Helme.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles